1

ben genel olarak ilk once etut programlari hazirlarim hangi dersleri daha cok gordugum yani meslek cikislimi sayisalmi etutmu esit agirlikmi daha sonea ona gore bir plan ayarlarim kendime ve düzenli olraka ayni saate dersimi calisiirim universite sinavimida öyle yapmistim bir ozel kursadn sadece matematik fizik dersleri görüyordum dersahane falan yazilmadim evde calisamiyordum cogu zaman bir kurs yerine yazdirim orda etut saatleri olurdu orda calisiyordum kendime artok tabi verimliydi sabahlara kadar calistigom olmustur

1

ilk önce evim dağınık ise dağınık ortamda asla ders çalışamam bu yüzden evi temizleyip toparliyorum. sonra eğer notum yoksa not arıyorum . ilk once yazmam gereken notlari yaziyorum sonra okuyup anlamaya çalışıyorum ve ardindan sözelci olduğum için ezber yapiyorum. ama bunlar sinavdan bir gün önce oluyor tabi.

1

ben genelde not alarak çalışırım. yani önemli gördüğüm yerleri ayrı bir kağıda alarak çalıştığım oldu. hatta bir keresinde yine öyle bir zaman oldu. işte açıköğretim sınavlarına çalışacaktım. ikinci üniversite olarak tarih okudum çünkü. gerçi 4. sınıfa geçtiğim sene bırakmıştım kaç sene önce. neyse yine bir dersi yine öyle not çıkararak çalıştım. o çıkardığım notlara çalıştım sonra. o çıkardığım notlardan 5 tane soru mu 6 tane soru mu ne çıkmıştı sınavda. o sınavdan da yüksek not almıştım zaten. :) yani genelde öyle çalışırdım ben.

1

sınavlara çalışmak için öncelikle girecegim sınavın ehemmiyetine göre bir çalışma düzeni hazırlarım eger hayatımı etkileyecek bir sınav ise her insan kendisini bilir konular bellidir ve bir süre ortaya koyar atıyorum 2 ay önce başlarsam bütün konuları ögrenirim şeklinde.
diyelimki bu süreyi ayarladınız kendinizi en huzurlu hissettiğiniz yerde çalışmalısınız okul kütüphane veya şahsi odanız..bunlar tamam sa kendinize bir çalışma planı yapmalısınız aynı zamanda buda günlük rutin hayatınızı degiştirecektir ben ders çalışma yöntemleri arasında en etkilisinin yalnız çalışma olduguna inanıyorum hadi 3 beş arkadaş toplanalım sabaha kadar ders çalısalım bunlar hikaye helede bu ders çalışma işi üniversite de ise o iş yaş gecenin sonunda o ders bataga baglanır bunu hepimiz biliyoruz :) o yüzden sizlere tavsiyem planlı düzenli bir şekilde çalışmaktır