1

gençlerin işsizlik yüzünden tercih ettiğini düşünüyorum. açıkçası ''sözleşmeli'' ünvanını hiç bir alanda samimi bulmuyorum. devlet her şeyi özelleştirdi, tüm memurları sözleşmeli memur yapacak elinden gelse. askeriye'den bu kadar ihraç varken, yeni askerler eğitmek, kadrolaştırmak yerine neden sözleşmeli alıyor anlamak güç. yine de allah askerimizi korusun ve yardımcı olsun her daim.

0

sözleşmeli erler genellikle doğu ya gidiyorlar buda vatana olan aşklarının canlarından daha kıymetli olduğunun bir göstergesi bence. tabi kısa eğitimlerle doğuya gönderilmelerini doğru bulmuyorum daha iyi eğitim verebilmeleri için süreyi mutlaka uzatmaları gerekli bence her konuda yeterince bilgiye sahip olduklarından emin olunduktan sonra doğuya gönderilmeliler ailemizde 3 tane sözlşmeli er var biri hakkaride diğer ikisi şırnakta allah askerlerimizin yardımcısı olsun.

0

sözleşmeli erlerin genellikle doğu'ya gönderildiği söyleniyor. kesinliğinden emin değilim. ancak doğruysa bile uzun bir eğitim almadan böyle bölgelere gönderilmelerini doğru bulmuyorum. sıcak bölgelerde görev yapan askerlerin kıdemli ve tecrübeli askerler olmaları gerektiği kanaatindeyim. ayrıca sözleşme süreleri nedir ve bittikten sonra yenileniyor mu o konu hakkında da bilgim yok. genellikle iş bulamayan gençlerin başvurduğu bir meslek olduğunu biliyorum. ancak bir on sene sözleşmeli er olarak görev yaptıktan sonra işlerine son verilmesi durumunda bu insanlar artık yaşlarını da almış ve başka alanlarda tecrübesiz olacakları için iş bulmaları da oldukça zor olacaktır. eğer yoksa sözleşme sonrası iş imkanlarının sağlanması mantıklı ve yararlı bir harekettir. garantisi olmadıktan sonra yapılması taraftarı değilim. sabrınız için çok teşekkür ederim.

0

askerlik gönül aşkıdır,bunu iş olarak görmemek gerek.