0

şu an düşündüm de asgari olarak yani lazım olan para 5000 lira diye düşünüyorum geçinebilmek için daha doğrusu insanca geçinebilmek için ancak ben 5000 liranın karşılığını verebilecek ne iş yapabilirim diye düşünüyorum sanırım böyle bir şey yapamam benim yapabileceğim işler genellikle dosya düzenleme sekreterlik tarzı işler 3 üniversite mezunu olmama rağmen yapabileceğim başka bir iş yok çünkü üniversitelerde insanlara mesleki öğretmiyorlar en azından benim gittiğim üniversitede öğretmediler bu yüzden benim alabileceğim maksimum para 3000 lira falan olur herhalde.

1

çok doğru bir konuya değindiniz. bu durum yaptığım işe göre değişir. fazladan kazanmakta istemem. eğer işim zor ise, mesela maden ocaklarında çalışıyorsam eğer en az 8 - 10 bin tl almak isterdim. insan hakkı olanı almak ister. çünkü bu para ancak yeter. ama maalesef günümüzde maaşlar yetersiz. bunu sadece ben düşünüyorum. bir sürü kişi böyle düşünüyor.

0

şu anda fakirlik alt sınırı 6 bin lira civarında. benim evimi geçindirebilmem için 7 bin lira gibi bir maaşım olmasını temenni ederdim. ama günümüzde yaşadığımız devlete bakacak olursak bunun bir hayal olduğunu görmekteyim ve 5 bin lira verse allaha şükür diyecek durumdayım.

1

yaptığım işe göre, çalıştığım saatlere göre, aynı işi yapan insanların aldığı maaş miktarına göre değişirdi herhalde. ama hep söylüyorum şu şartlarda, üç bin lira maaş bana şimdilik yeter. asgari ücrete yapılan zam enflasyon bu kadar çığırında çıkmasaydı da güzel bir rakamdı. ama enflasyon karşısında eridi gitti.