0

ben calismadigim icin bazen televizyonu aciyorum ve bakiyorum yemek programi. yani acikcasi yemekler degil de birbirlerinin kisiliklerini tartisiyorlar. yemekler tartışılsa gam yemeyecegim acikcasi. yemekten ziyade birbirlerine laf atma pesindeler. acikcasi doğru bulmuyorum bu sekilde yapilan programlari.

0

gün geçmiyor ki güzel ülkemizde farklı yarışmalar farklı diziler türemesin ama genelde hep tek düze konsept uygulanıyor.bu ev programları yemek programları gelin kaynana programları hep aynı.tüm yarışmacılar dikkat çekmek için elinden geleni yapıyor ve ön plana çıkmak için saçma sapan işlere kalkışıyor.bu durum yeme programlarında daha çok oluyor maalesef.yemeğin tuzundna baharatından bahsetmek yerine karşıdaki adamın ne giydiğini önemsiyoruz

1

ya maalesef sürekli evde oturduğum ve izleyecek başka bir şey de bulamadığım için oturup yemek programlarını izliyorum. ama çoğu zaman izlerken hem sinir hem de şok oluyorum. bunlar nasıl insanlar , evde her gün ne ile besleniyorlar gerçekten çok merak ediyorum çoğu zaman. hiç bir şeyi beğenmiyorlar her şeye saçma sapan eleştiriler de bulunuyor. özellikle fox tv de yayınlanan zuhal topalla sofrada programı tamamen saçmalığın daniskası. yani o kadar saçma videolar çıkıyor ki o programla ilgili. kaynananın biri masada ki canlı çiçeğe bile oksijen saçıyor diye eleştir i de bulunmuştu. kendisinin oksijen ile hayatta kalmadığı zaten çok belliydi o sözlerinden sonra. toplumumuza çok ters hareketler de bulunuyorlar. o programlara gerçekten ihtiyacı olan insanları getirseler, kıymet bilen bir ekmeğin bile kolay kazanılmadığının idrakinda olan insanlar gelse oradaki nimetlere bu kadar yersiz ve acımasız eleştiriler de bulunmazlar kesinlikle. sanki evlerinde her gün böyle güzel yemekler yiyormuş, öyle kallavi sofralar hazırlıyorlarmış gibi abarttikça abartıyorlar.yani tiplerine bakınca zaten anlıyoruz neyin ne olduğunu ama bir rol kesmeler bir kraliyet ailesindenmiş gibi havalara girmeler gerçekten çok büyük saçmalık. o yüzden fazla abartmadan ve sinirleriminin izin verdiği ölçüde vakit öldürmek için izliyorum. birazda toplumu bu şekilde incelemek hoşuma gidiyor sanırım. bir çok psikolojik karakter ortaya çıkıyor. insanlar farkında olmadan orada gerçekten gerçek karakterlerini ortaya çıkartıyorlar. ego savaşlarını izliyoruz resmen ve para için nasıl şekilden şekile girdilerini görüyoruz. türk toplumunun aynası bir bakıma bu tarz programlar.