0

bizde çok kombe yaparız tabi mayalı hamurdan yapıyoruz iç malzemesinide bazen kıyma bazen patates bazende çökelekten yapıyoruz nar gibi kızarıyor fırıda bçve dilimleyip yiyoruz

1

kömbe hataya özgü tatlı bir kurabiyedir. uzun süreler bayatlamama özelliği taşımaktadır. hataylı olduğum için çok fazla yemisliğim vardır. ayrıca yapmasını da bilirim. bizim buralarda özellikle bayramlardan önce muhakkak yapılır ve bayram ziyaretine gelen misafirlere kömbe ikram edilir. en çokta ramazan bayramında yapılmaktadır. şeker ikramından sonra çay ile birlikte kömbe de servis edilir. tadı çok güzeldir. sade, cevizli ve hurmalı olarak yapılmaktadır.

0

bizim oralarda kömbe kaymakla yapılır ve tuzlu kurabiye gibi olur ben çok severim annem arada bir yaptığı zaman gerçekten çok güzel oluyor ben her zaman yerim ve annemden de yapmasını isterim.

1

evet kömbe benim işim de ben yaparım her zaman yani eski adıyla kömbe yeni adıyla börek kömbenin börekten farkı hamurun evde yapılması ve hamurun mayalanması kömbe için 5 bardak un 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz maya ya da küçük bir paket yaş maya bir bardak da yoğurt iç harcı için isteğe göre ya kıyma ya da patates olabilir ıspanak da olabilir 5 tane 1 patates 1 büyük baş soğan kimse için gereken malzemeler.