0
1

mumbar dolması bizim burada da fazlaca yapılan meşhur bir yemek türüdür.ancak benim görüntüsünü beğenmediğim şeyleri yememek gibi bir sorunum olduğu için mumbar dolmasının da görüntüsü bana hoş gelmediğinden dolayı daha önce hiç tadına bakmadım. çok lezzetli olduğunu söyleyenler var ama bağırsaktan yapılan bir şey olduğu için insanların yerken hijyeninden emin oldukları kişi ve yerlerde mumbar dolması yemeleri gerekmektedir. mutlaka bağırsağın iyice temizlenmiş olması lazımdır.

0

mumbar dolması yedim karın dolması da yedim. ikisinin arasından daha çok sevdiğim karında olmasıdır. bağırsakların daha aşağısında kalan karın daha lezzetlidir. iyice temizlendikten sonra mikropları öldürüldükten sonra yaprak sarmasının içi hazırlanır gibi bir iç hazırlanır ve içlerine doldurulur. bağırsakların dikilmesine gerek yoktur ama karın dolması kenarı iple dikilir, bir iki saat haşlanması gerekir ocak'ta ateşin üzerinde kaynatılırsa çok daha lezzetli olur. yani korkacak bir şey yok ben çok kez yedim ve ölmedim:)

0

mumbar dolmasi çok güzel bir şeydir aslındaama bazı insanlar beğenip yemezler çünkü bağırsaktan yapıldığı için ,bağırsak iyice temizlendikten sonra iç hazırlanır pirinç, soğan,isteyen sade isteyen salça ekleyebilir baharatlar eklenerek içi doldurulur ve haşlanarak yenilebilir ya da haşlandıktan sonra fırına koyup pişirdikten sonra hafif öyledir çok güzel oluyor