0

çıkmak için o kadar uğraşmayın herkesin kendisini bırakması gereken bir zaman vardır bence bırakın yaşayın nasılsa bir süre sonra kendinizi sorgulamaya başlayınca kendi kendinize kararlar almaya başlayacaksınız.

1

en önemli ve sonuç veren tedavi spor yapmaktır. hem bedeni hem ruhu iyileştirir. ayrıca beden ve ruhun bütünleşmesini, uyumunu sağlar. düzenli spor yapmak depresyona kesin çözümdür.

ama şunu da kabul etmek lazımdır ki depresyonda olan kişinin yerinden kalkıp spor yapması da çok zordur. bu nedenle öncelikle bir uzmandan yardım almak, beynin bozulan kimyasını düzeltmek için gerekirse ilaç kullanmak gerekebilir. doktor yardımından kaçmamak gerekir.

insanın sosyalleşmesi de depresyona iyi gelecektir. açık havaya çıkmak, insanlarla iletişim ve etkileşim içinde olmak çok önemlidir.

bence depresyon yaşayan insanların yakınlarına çok iş düşüyor. kendi kendine tedaviye yönlenemeyen hastalar için tedaviye başlanması konusunda iyi bir destek şart. hastaları suçlamayın, ellerinde değildir farklı davranmak... en zaruri ihtiyaçlarını ve işlerini dahi yapamayabilirler. yardımcı olun, doktora götürün, konuşun, dışarı çıkarın, sosyal ortamlara sokun...

1

bir çok yöntemi vardır ama en saglıklı olanı doktor tavsiyesi ile alınan antidepresan ilaçlarıdır
ama durum bu kadar ciddi diğil basit bir depresyon modu ise biraz sosyallesip hareketli müzik dinlemek yararlı ve yeterli olcaktır

1

bu konuyla ilgili bir video var. kara köpeği büyütmek deniyor yani kara kopek depresyonu temsil ediyor. gülmek, gezmek, eğlenmek, egzersiz ise kara köpeği küçültüyor. tavsiye ederim izleyin ve deneyin.