0

bu ülke gercek den gün gectikce ileri gideceğine malesef geri geri sarmaya başladı.hele ki geçim o kadar zor ki insanlar bu durumdan aldıkları maaşla nasıl gecircekler ev kira çocuk okuyor asgari ücret belli herşeye zam var.hastaneler şeker fabriklari köprüler hersey satılıp özelleşiyor.bunu da ileriye göre asla parlak görünmüyor.ayrıca hersey ülkemizde yetisirken bunları yurt dışından neden alırız buda bizim için büyük sorun teşkil ediyor.inşallah düzelir diye umut ediyoruz ama oda zor.

0

ülkenin ekonomik durumu icler acısı olmasına ragmen aramızda bazı şak şakcılar hala yasasın padisahımdıyor ve bu durum benı gercekten cok sınırlendırıyor.yahu bugun elini neye atarsan at elini yakar olmus.bir kilo domates alıyorsun ıkıncı kıloyu almaya korkuyorsun.bak burada ınsanlar kurusla para kazanmak ıcın sıtede saatler gecırıyor.simdi kimse demesın ben buraya genel kültür ıcın gelıyorum demesın yanı kımse yemez bu palavraları.hepmiz buraya uc kurusta olsa ek gelir elde etmek adına geliyoruz.buda ülkenın durumunu gayet net bır sekilde ortaya sermekte.dolar almis basını gıdıyor.dolar yukseldıkce hersey pahalanıyor elbette.asgarı ücret desen 1600 tl sanki kufur gıbı.vasıfsız bırı farbrıkaya gırıyor calısmak adına aldıgı bır aylık ucret esıttır 1600 tl.bu parayla nereye gecınıyorsun yav.10 sene once olsa eyvallah gecınırdı ınsan.ama su anki ülke ekonomısı bu durumda gecımını ımkansız kılıyor.1600 degıl en az 2500 tl olmali asgari ücret.aksi taktirde ınsanlar gecımını ımkanı yok saglayamazlar.ya ekonomının duzelmesi icin ciddi adımlar atılması sart.bu böyle gitmez insanlar ılerde ısyan eder.ısyan edıyoruz zaten ama ben sen ahmet mehmet olmuyor.diger kesımınde ısyan etmesı lazım sokaklarda sesımızı duyurmamız lazım.herseye eyvallah dersek bu ulke ekonomısı asla duzelmez kardesım.düzelmesi ıcın halk olarak bır seyler yapmak lazim.icimizdekı bazı sak sakcılarınd bızımle beraber bu durumdan sıkayetcı olması sart.adam 3 kurus para kazanıyor karnı ac agzı kokuyor ama hala yasasın padısahım dıyor.anlamıyorum ben bu ınsanları.

0

markete girip de aman allah'ım herşey nasıl da pahalı diyen insanlara dönüştük bu aralar. pek iyiye gitmiyor bence

0

iyiye gitmediği kesin. hayırlısı olsun. allah sonumuzu hayırlı eylesin

0

a haber e gore herşey güllük gulistanlik.
neyi tartisiyoruz ki kriz var desek aksini söyleyene inanıyorlar.
hepimizin alım gücü düştü arkadaşlar.
fakirlestik. bazıları sac taramaya devam etse de benim içim yanıyor ülkenin milletin bu haline. herkes borç batağında. insanlar ev geçindirmeye çalışırken giderlere yetişemediği icin akıl sağlıkları bozuluyor. hala ülkenin ekonomik durumu iyi diyen varsa kesinlikle tuzu kurudur ya da arkası sağlamdır.

1

türkiye'nin ekonomik durumu hiç iyiye gitmiyor. çünkü ne zaman bu dolar yükseldiyse hep fakirlere vurdu. ekonomik durum daha kötülere gitmeden birinin bu ekonomik durumu çözmesi gerek.

0

bence çok kritik bir kriz var herşey çok pahalı