0

gerçekler acıdır arkadaşlar kendimizi kandırmayalım türkiyenin ekonomisi hiç iyi yönde gitmiyor tamam türküz kimsede korkumuz yok ama bu işler artık kavga dövüşle olmuyor bir ülkeyi artık işgal etmen için bombalaman lazım değil ekenomik yönden vurabilirler amerikada bize tam olarak aynısını yaptı arkadaşlar bi düşünün amerika bizim ne zaman dostumuz oldu adında ittifakız ama değiliz terör örgütü fetöyü bize vermediler ama rahip brunsonu elimizden aldılar türkiyenin 2019 yılında çok daha farklı bir politika izlemesi lazım evet müslümanız elhamdülillah ancak allah diyor ki sen çalış gerisi allahtan gelir biz çalışmıyoruz devlet adamlarımız çalışmıyor türkiyenin 4bir yanı cennet cennet bir vatanımız var maşşallah türkiye tarımda birinci olabilecek bir ülkeyken şuan tarımda son sıralardayız pamuk incir buğday mısır şeker pancarı tütün mandalina portakal biz bunların hepsini üretiyoruz ancak satamıyoruz izin vermiyorlar size en önemli örneği vereyim ben giresunluyum giresun ve ordunun en büyük ve nerdeyse tekim geçim kaynağı fındıktır bundan 20sene önce fındık üreticinin açıkladığı fiyatla satılıyordu ama şuan fındığon fiyatını ne üretici ne tüccar nede devlet belirliyor dışarıua satılan fındığın fiyatını dışarı belirliyor nutelle mesela fındığı çikolatası için türkiyeden alır ama fiyatınıda inlar belirler çok saçma değil mi ya dediğim o ki 2019-2020 de güçlü olabilmek için çok çalışmamız gerek yoksa dolar yine 6bucugu gorebilir

1

2019 yılında o kadar iyi bir ekonomimiz olacak ki işsizlik 0 olacak enflasyon diye bir şey olmayacak 2 dolar 1 lira edecek. amerika bizden borç para isteyecek. dünyanın en büyük ekonomisi olacağız. hazine ağzına kadar dolacak. asgari ücret 10 bin en düşük memur maaşı 15 bin lira olacak

0

2019 a girerken tabiki asgari ücret 2020 tl oldu en az vede evliler için 2400 tl oluyor ama bakalim neler olacak derken is verenler artık tabiki buna fazla sevinmedi vede isyerleri işçi cikarma yoluna gitmeye başladılar.insanlar artık herşeye zam ona buna zam yapıyorlar.

1

2018'in sonlarında yaşanan enflasyon artışı ve krizin 2019 da devam etmemesini temenni ediyorum. ülke ekonomisinin düzelmesini, alım gücünün yükselmesini, enflasyonun düşmesini, türk parasının değer kazanmasını bekliyorum.

her ne kadar ekonomistler sorunun ilk iki aydan sonra düzelmeye başlayacağını söylese de bu konuda ki tedirginliğim devam ediyor. özellikle asgari ücrete yapılan zamdan sonra işten çıkarmalar olmaması için dua ediyorum.

artık ilkokulda öğrendiğimiz gibi, kendi kendine yetebilen bir ülke olalım istiyorum yeniden. bu bir çok ekonomik sorunun da önüne geçecek gibi geliyor.

görünen köy kılavuz istememesine rağmen, yeni yıla olumlu girmek ve her anlamda 2019'u güzel geçirmek istiyorum. umarım öyle olur.

1

2019 yılında kısa vadeli yapılan enflasyonla mücadele planının bitmesiyle dolar artmaya enflasyon artmaya devam edecek ama seçimlerden dolayı iktidar partisi enflasyonu düşürecek ama çok az seçim sonucundan sonra enflasyon hafif bir düşüş yaşayacak sonrasını hep birlikte görecez

1

2019 yılında ülke olarak kendi kendimize yetmenin daha iyi olacağına inanıyorum. daha çok sermaye ve sanayileşme ile gelişeceğimizi düşünüyorum. böylece dışa bağımlı olmadan kendi ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimizi düşünüyorum. reklam ve arge çalışmalarına daha çok yer verilmelidir. bu şekilde gelirlerin arttırılması ve maaşların da yükseltilmesi sağlanabilir.