0

kira öder gibi ev sahibi olmak genellikle günümüzde çok mümkün olmayan bir olay buna en mantıklı örnek olarak verebileceğiniz şey toki evleri toki kura ile katılıyorsunuz kurada ev size çıkarsa aylık mesela 800 lira kira mı veriyorsunuz toki evlerine geçiyorsunuz oturmaya başlıyorsunuz 800 liraya vermeye devam ediyorsunuz ancak ev 20 sene sonra diyelim ki sizin oluyor yani boşu boşuna kiraya para ödemiş olmuyorsunuz ev eninde sonunda sizin oluyor sizin üzerinize geçiyor eminevim tarzı yeni çıkan sistemler de mevcut ancak bunlar da eve geçmeden önce yaklaşık 50 ay kadar para ödeyebiliyor sunuz yani hem kira hem de 50 ay ev alma sırası size çıkana kadar para ödemeniz size elbette zorlayacaktır gerçekten evde 2 kişi 3 kişi çalışmıyor sanız tek maaşla bunu halledebilmek çok zor bu sistemleri haklı görmüyorum.

1

ülkemizde kira öder gibi ev sahibi yapabilen birkaç tane sistem var. bunlardan duyduklarım iki tanesi eminevim ve fuzulev. adından da anlaşılacağı gibi kira öder gibi ev sahibi olma sisteminin mantığı,tüm bu sisteme katılan bireylerin aylık ödemiş oldukları ücretler bir havuzda toplanıp daha sonra bu havuza toplanan paralarla sistem yöneticileri olan kişiler tarafından belli bir sıra vasıtasıyla havuzdaki üyelerinin hepsinin teker teker ev sahibi yapılmasıdır. buradaki dikkat çeken detay birey kendi kiraya verecek parayı bu sisteme aktararak sistemde birikim yaparak gelecekteki evinin ücretini kira vermek yerine bir nevi taksit taksit ödemesi. bu sistemde katılan herkesi belli bir yıl içerisinde ev sahibi yapmak garantisi sunuyorlar.tabii bu sisteme katılanlardan belli bir düzeyde ilk başta masraf ve katılım payı adı altında para alınıyor. ayrıca bu sistemdekiler'in bir diğer sunduğu imkan faizsiz olarak ve banka kredisi ile uğraşmadan ev sahibi yapmak imkanı sunduklarını vaat ediyorlar.yani bir nevi aslında kendi eviniz varsa ve yatırım yapmak istiyorsanız hiçbir şekilde banka kredisi ile uğraşmadan cüzi miktarlarda ücretler ödeyerek bu sistemler vasıtasıyla ev sahibi olabiliyorsunuz. tabii bu sistemde ilk başladıktan kısa bir süre sonra kendi evine geçen ve kendi evini yaşamaya başlayan kişiler için de daha bir avantajlı. bu sistemlerle ilgili bilgim şu an için bu kadar.

0

kira öder gibi ev sahibi olmak bir yerden kredi çekip daha sonra kirayı ödeyeceğim miktarı banka kredisiyle ödemektir yani o dediğiniz şey sizin geleceğinizi bir yatırımdır ama kirada sadece boş boş para ödersiniz ama bu şekilde hem ev sahibi olursunuz hem de kiraya boş boş para vermezsiniz allah herkesi ev sahibi olmayı nasip etsin

0

kira oder gibi ev sahibi olmak iste sey... cebinden evin degeri kadar para cikmiyor da bir an, bunu aylara bolmusler belli bir sure icerisinde.. takside baglamak diyelim daha dogeusu. her ay baska bir eve kira odeyecegine git ev sahibi ol kendi evine ode kirayi. en qzindan kendi evin. kendi evim dersin, ona guvenirsin yani... asljnda guzel sistem. ben calisiyor olsam kesin oyle bir sisteme girerim. gerci ben ailemle yasadigim icin kiraya verirdim o evi. :)

1

kira öder gibi ev sahibi olmak birçoğu evler devlet tarafından konut olarak yapılır ve halka hizmete sunulan mesela biri bir ev aldığı zaman toplu olarak parası yok kirada oturuyor mesela kiraya vereceği parayı kendine kira öder gibi bir ev alabilir mesela orada belirli bir miktar her ay ödüyorsun ve biz şu anda nasıl kira ödüyoruz ama ev sahibine olanlar kira ödeyerek birkaç yıl sonra ev sahibi olarak ortaya çıkıyor yani öyle hem avantajlı oluyor hem de param boşa gitmiyor çünkü paranı karşılığında sana ev kalıyor.