0

kirada oturan kişi çok zor geçinir mesela ben kirada oturuyorum kiraydı elektrikti suydu çocuğun masrafı derken bayağı bir sıkıntıya giriyoruz kira derdi çok zor allah kimseyi kirada rezil etmesin rabbim herkesin yardımcısı olsun

0

soyle diyrbilirim ben. yani kira odeyene gore biraz daha iyi gecinebilir. ama asla kolay değil. hele yasadigin sehir buna izin vermiyor malesef. malum hayat şartları. cocuklarin varsa zatrn onlarinda masraflari oldugu icin... zor yani. ama ev sahibi olanlarin kiracılara gore yasamlari bir tik daha kolay. kira dertleri yok.

0

asgari ücrete çalışan bi insanın cebine 1000 tl daha fazladan kira vermediği için para kalıyor cebine bu sebebten dolayısıyla kira verenin arasında dağlarkadar fark oluyor biraz daha rahat geçinir.

0

kira ödemediğinden biraz daha rahattır tabi ne kadar kazandığıda önemli

0

kira ödemek zorunda olan bir bireye göre çok daha rahat yaşar

1

bu durum kişinin evli olup olmadığına bağlı olduğu gibi aylık gelirinin kaç para olduğuyla da alakalıdır.ailesinin geçimini sağlamak adına yeteri miktarda gelir kazanan bir kişinin kendi evinde oturması ona avantaj sağlayacaktır.ancak düşük maaş alan bir kişinin kendi evi olsa dahi geçimini sağlayamaması da olası bir durumdur.

1

kira ödeyenlere göre daha kolaydır fakat yine de 5 kişilik bir aile için düşünecek olursak 1603 tl ile bir ay geçinmek yine de çok zor. kış geldi, kömürün ton’u 1400 tl den başlıyor en ucuzu. bir ton kömür de asla yetmez, bir de ayrıca odun da alınacak. yani anlayacağın adam 2 aylık maaşına hiç dokunmadan o parayı kışın yakacak. sadece bu hesapla bile hayatın ne kadar zor olduğu anlaşılıyor. bir de kışlık mont- kazak türü işlerin hesabına girersek bu işin içinden çıkamayız. adam aylık 600 tl lik kira derdinden kurtuluyor belki ama masrafları- giderleri yine de çok çok fazla, ki bir de kira ödeyenleri düşünecek olursak, işleri çok zor. allah hepimizin yardımcısı olsun

1

en azından aylık 800 tl yi kenara koyabilmesi demektir.

1

kira ödeyen kıyasla kolaydır ama her şey kira değil. en fazla cebine 700-800 daha fazla para kalır o kadar

2

kira ödeyen insana göre bir tık daha iyi olabilir ama kolay denemez