0

kuralların olması tabi ki iyi bi şeydir. kurallar olmasa herkes kendi kafasına göre hareket eder. kurallar demek bir düzen demek benim için kurallara uyulmaması halinde düzen bozulur ve herkes düzensiz şekilde yaşar. her şeyde bir düzen bir kural olmalı. örneğin trafik kuralları var olmasa herkes kendi kafasına göre araba sürse ne olur? bunun gibi birçok kural var toplumda. mesela, görgü kuralları, okul kuralları vb. kurallar her daim olmalı ki toplum bir düzende yaşasın. ama ne yazık ki çoğu kişi varolan kurallara uymuyor.

0

kuralların olması iyi olabilir ama bazen de kurallar var mısın çiğneniyor. hiçbir işe yaramıyor yani bence bana göre yani bu sitede veya başka bir yerde veya yaşam alanında kurallar her zaman çiğneniyor hiç kimse kuralları ayak uyduruyor hatta onların da bir lafı var kurallar çiğnenmek içindir diye hani ben normalde kurallara uyan birisiyim.

0

evet bu sitede kurallarin olmasi bence cok gecerli ve iyi bir sebep cunku eger bu sitede kural olmasaydi herkes gelir cevap kısmına iiii basar gecerdi sonrada alirdi parasini ve cok haksizlik olurdu. ancak bu iiii harfine falan basip para kazanmayi umit edenler icinde site bir kural gelistirmis ve bu sayede sitede kimse haksiz sekilde para kazanamiyor. bence kurallarin olmasi siteye cok fazla yararli olmus diye dusunuyorum.

0

kuralların olması elbette iyi bir şeydir kuralların olmadığı bir dünya düşünsenize ne kadar berbat ve karmaşık olurdu her aklımıza eseni yapmaya kalkarsak ve bunlarda bir kurallarla sınırlandırılması düşünün dünyanın ne kadar çirkin ve çirkef bir yer olabileceğini düşünün uyuşturucu kullanmak serbest dinen de serbest diyelim ki dünya işlerinde de serbest herhangi bir cezası yaptırımın müeyyidesi yok ina yapmanın serbest olduğunu düşünün ensest ilişkilerin serbest olduğunu düşünün bunlara dair kuralları olmadığını düşünün çocuk tecavüzlerinin ne profilinin serbest olduğunu düşünün ne kadar iğrenç bir dünyaya dönüşürdü dünyamız şu an kurallar varken insanlar bunları az da olsa yapabiliyorlar sa kuralların olmadığını düşündüğünüz zaman ne kadar büyük bir rezillik olabileceğini hayal dahi edemiyorum rabb'im hepimize yardım etsin dini kurallar da iyi ki var şeriat kuralları da iyi ki var dünyevi kurallarda iyi ki var ancak elbette rabbimin kuralları ile idare edilmeyi isterdim şeriatı seviyorum.