1

seçimden önce ve sonra değişen söylemler, sadece bazı bölgelerde bu şekilde bir uygulamaya gidilmesi milleti de meraklandırıyor haliyle. sebep ne, neden böyle gereksiz işler peşine düşülüyor. gereksiz değilse neden tüm ülkede tekrar sayım yapılmıyor veya neden bu sayıma gerek duyulacak güvenlik zaaflarının olduğu düşünülüyor, buna neden müsade ediliyor. bu konu çok şaibeli bu yüzden bana göre. kimsenin kafasının da net olmadığını düşünüyorum.

herkesin derdi, hizmet, görev olacağına her yer ego savaşı oldu. kazanmayı bilmek kadar kaybetmeyi de kabullenmek gerekir. başka türlü yaşanmaz bu gelgitlerle.

0

hiç iyi bir şey değil, aynı zamanda bence bu durumun yasalar önünde bir suç olarak kabul edilmesi ve yasaklanması gerekir. çünkü yeniden sayım gerekçesiyle oyları değiştirmeyeceklerini kim bilebilir? belki bir hile yapılacak ve başka bir siyasi parti haksız bir biçimde kazanacak. oyuncak değil kardeşim bu oylar. aynı zamanda bu itirazlar pek de sonuç vermez. neden suç olması gerektiğine gelince, sen sırf kendi partin herhangi bir ilde kazanamadı diye tekrar sayım istiyorsun, itiraz ediyorsun. ama sen aslında yeniden sayım istemiyorsun, sen oyların yanlış hesaplandığını düşünerek aynı zamanda halkın verdiği oylardan şüphe ediyorsun ve demokrasiyi adeta öldürüyorsun. halk kime oy verdiğini bilmiyor mu? sen yeniden sayım yaptırsan en fazla ne olabilir ki? ne bekliyorsun yani itirazın sayesinde zafer senin mi olacak? arkadaşlar öyle bir şey olmayacak, eğer adamların aklı yerinde ise zaten pek de oy yanlışı yapmazlar. bu adamlar sonuçta robot değil, onlar da insan ve birkaç tanecik oy hatası yapabilirler. ama bu, seçimin seyrini değiştirecek yanlışların yapıldığını göstermez ki. ben merakla bekliyorum şahsen, acaba kaç oyluk bir fark olacak önceki sayım ile aralarında? hem ysk'nın tarafsız bir şekilde her partiye eşit davranması gerekir. sen kendi istediğin partinin kazanması için hile yapmaya çalışırsan, halk ile arandaki ilişki zedelenir ve güven kaybı olur. hadi bunu geçtim, ben şöyle düşünüyorum. bu itirazlar sonucundaki sayımların sonunda yine aynı partiler kazanacak, arada en fazla 3-5 oyluk bir fark olacak her ilçe başı. keşke bu yeniden seçimler yapılmak zorunda olmasaydı, sonuçta halkı boşu boşuna strese sokup meşgul ediyorlar. herkes gerçek sonucun ne olduğunu öğrenmek istiyor. öbür yandan sandık sayım görevlilerine yazık, orada kaç bin oyu tekrar tekrar sayıyorlar. onların da bir noktadan sonra başı ağrır yani. onlar da yoruluyor, olan da millete oluyor. belki de bu seçim yeniden sayımların sonucunda bir hile ile karşılaşırız, bu kadar ısrarcı olduklarına göre bu işte bir şey dönüyor. çünkü bu kadar itiraz, bu kadar ısrar, bu kadar kararlılık normal değil yani. arkadaş sonuç açık saçık ortada, kimin kazandığı ortada, sen orada bir itirazın ile ne değiştirebilirsin ki? kısacası bu itirazların olumlu sonuç bulacağını düşünmüyorum. aynı zamanda milletin boşu boşuna başını ağrıtmak, oradaki oy sayan insanları yormaktan başka hiçbir işe yaramaz bu itirazlar. o gece hepimiz gördük, nerede kim kazandı diye. buraya çıkıp da hiç kimse "bu sonuçlar gerçek değil." diyemez, orada canlı canlı istatistik veriler halinde gördük. hangi parti genelde kaç oy aldı, ittifaklar kaç oy aldı, hangi illerde kimler, hangi ilçelerde kimler kazandı? hepimiz canlı canlı izledik o gece. hatta bir ara "veri akışı" nedeniyle 4-5 saatlik bir duraksama oldu. aslında oradan bile belli idi bir şeyler çevirdikleri. özellikle istanbul'da dümenler döndürüyorlardı. ertesi gün sonuçlar açıklansa da, bazı insanlar bu durumu kaldıramadı, bazıları itiraz etti. ama sonuçsuz kalacak.

0

daha önce hiç yapılmamış şey neden şimdi yapılsın ? ilk sorum bu ve neden geçersiz sayılan oylar tekrardan sayılıyor eğer bir insan adam akıllı oy atamıyorsa onun oy verme yetisi yoktur bunun sayılmasına da karşıyım bir insan yuvarlağın içine mührü denk getiremiyorsa bu adam bi zahmet oy kullanmasın. üçüncüsü seçim sonuçları bu kadar netken neden bu kadar uğraşıyoruz. bu güne kadar hiç oy çalınmamıştı da şimdi oylar çalındı yeni olan bir şey mi bu . bir de madem oylar çalındı neden oyları çalınanlar değil de oyları çalanlar oy torbalarının başında bekliyor korkan neden oyu çalanlar bunlar garip gelmiyor mu? dördüncüsü bu ülkede demokrasi var iktidarla il belediye başkanının zıt partiden olması kadar güzel bir şey olabilir mi ne güzel işte istedikleri gibi at koşturamayacaklar.
ben asıl şunu anlamıyorum seçim neden tekrar edilsin ki kazanan belli ve kazananı tebrik edilmesi lazımken biz bir daha yapalım diyoruz . ben hayatımda bu kadar saçma bir şey görmedim .

0

seçimlerde oyların tekrar sayılmasını asla kabul etmiyorum ve iyi bir şey olduğunu ise söylemiyorum seçimlerin yapılması düzgün bir kural ve tertip içinde seçimi yapılır.bu seçimi ise çarçur edip yeniden sarmaya başladılar ve ben bu seçimden hiçbir şey anlamadım. ve herkes şu anda yeniden başvuru yapıp oylar yeniden sayılıyor lan bunun önüne geçebilmek için önemli bir şey olması gerekir bence sandık kurullarının başına arkadaş koymaları lazım ve seçimi doğru yaptıklarını emin olmaları gerek bence hiç doğru bulmuyorum bu şekilde düşüncelerim.

0

bence secimlerdeki sandiklarin tekrar sayilmasinda bir sakınca yok sonuçta eger yanlis sayilmissa tekrardan sayilabilir ama bazi insanlar oy sayimlarinin tekrarlarında hile yapılıyor falan diyor ama insanlarin bileceği birsey degil

1

geçersiz oylar sayılabilir ama ysk her partiye eşit davranarak bu konuda karar vermelidir

1

yani ben doğru buluyorum tekrar sayılabilir ama kazanan belli boşuna tekrar saymaya gerek yok.