0

ben genellikle empati kuran biriyim. hemen birini yargılamam ve kendime göre düşünmem. önce kendimi karşımdaki insanın yerine koyarım. o insana göre düşünürüm. empati kurmak gerçekten insan ilişkileri için çok önemlidir. birini düşünerek olaylara bakmak gerçekten çok değerli bir özelliktir.

0

aslında genel anlamda empati kurmaya çalışırım her durumda. benim haklı veya haksız olmam birşey değiştirmez. karşımdaki insanın ne düşündüğü onun bunu neden yaptığını da sorgularım kendi içimde. kendimi onun yerine koyar onun yerinde olsam ben ne yapardım derim veya onun düşündüğü şekilde durumu yorumlamaya çalışırım. kendi yerime onu koyarak veya onun yerine kendimi koyarak olaylara bakmaya ve olayları değerlendirmeye çalışırım. bu şekilde düşündüğüm zaman daha sakin kalabiliyorum çünkü öfkem biraz daha azalıyor. ben haksızca olsam hatta haklı bile olsam karşı tarafın da kendine göre bir sebebi vardır ya da şu sebeptendir gibi sonuçlara varmaya çalışırım sorgularım hem karşı tarafı hemde kendimi. kendimi karşı tarafın yerine koymaya çalışırım. bu şekilde genel olarak empati kurar ve insanları anlamaya çalışırım. önyargılı olmak çok kolay önemli olan karşınızdaki insanı da tahlil edebilmekten geçer. anlamaktan geçer. karşınızdaki insanı anlamak için veya siz anlaşılmak için empati kurmanız gerekebilir. bu gibi durumlar insanı daha çok olgunlaştırır ve daha iyiy kavrayabilmesini sağlar insanı rahatlatır sakinleştirir. bu yüzden her insanın
empati kurması gerekir

0

ilkokulda bir hocam "kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma" demişti. o zamandan beridir her an her durumda empati kurarım. kendim hoşlanmayacağım bir şeyi başkasına yapmam. şayet yapmışsam akıl etmediğim bir ana denk gelmiştir ya da benim ne hissettiğimi anlamasi için empati yeteneğini geliştirmek adına yaparım. mesela biri benden bir şey istediğinde uğraşasım yoktur ama ya benim ihtiyacım olsaydı ve umursanmasaydim ne hissederdim diye düşünürüm ve üşensemde yardımcı olmaya çalışırım. bunun gibi bir sürü anda empati yaparım insan ilişkilerinde çok işe yarıyor gerçekten.

0

her durumda empati kurarım. bunu günlük hayatımda oldukca fazla yaparım. çünkü her ne olursa olsun “karsımdaki insanın yerine ben olsaydım ne yapardım? nasıl davranırdım?” sorusunu kendime hep sorarım. çünkü bana yapılmasını istemediğim bir seyi başkasına yapmayı dogru bulmam. her fırsatta,her olayda,her konuda empati kurarım.

0

genellikle zor durumda ve çaresiz birini gördüğümde onun yerinde ben olsam ne yapardım diye düşünürüm onun için birşey yapabilirmiyim diye aklımdan geçiririm.bir de şifası olmayan hastalıklara yakalanmış olanları gördüğünde onun yerinde bende olabilirdim yada ailemin bir ferdi de olabilirdi diye düşünürüm allah tez zaman da şifasını versin diye dua ederim.

0

zor durumda birini gördüğümde de benden çok daha iyi durumda birini gördüğümde de empati yaparım.

0

çaresiz birini bir yerde ya da köşede gördüğümde empati yaparım.