0

ülkemizde farklı projeler yapılarak kitap okumakla arttırılabilir. bazı bankaların yaptığı projeler kampanyalar bulunmaktadır. karnelerini getirene bedava kitap vermektedirler.ama bu yeterli midir hayır asla yeterli değildir şunu unutmayalım ki bizim milletimiz sürekli bir işin ucundan kazanç olur ise sonuna kadar yürürler ve sonuna kadar o işi evet derler benim fikrimce de kitap okuyanlara belirli bir kazanç miktar oranı bağlanmalıdır ve bunun sonucunda o okuduğu kitapların özetini çıkarıp anlatmalıdır. bunun karşılığında bir kazanç ödenmelidir bu sayede kitap okuma oranı fazlasıyla arttırmış olabilinecektir.

0

ülkemizde ne yazıkki kitabı okuyan insan sayısı oldukça az bu durumu nasıl düzeltebiliriz kitap okuyan insanların sayısını nasıl arttırabiliriz diye soracak olursanız benim aklıma gelen tek şey otobüs duraklarında veyahut yolculuk anında ne kadar durak varsa hepsine küçükte olsa birer kütüphane yapmak hastanelere kitap koymak insanlar sıra beklerken kitabı okumalı banka sıralarında vs bu gibi sıralarda muhakkak kitap köşesi olmalı böylelikle insanlar merak edip bakarlar için iyi okumasalar bile arkasını alıp okurlar merak eder.bence bu durum çocukluktan gelmelidir. ben kitapları çok severim kitaplarla aram oldukça iyidir kendi kendime sık sık düşündüğüm bir soru var ki ilerde çocuğuma bu durumun nasıl aşılayabilirim diye düşünüyorum kesinlikle karşıma alıp yanında kitap okurum bana bakar oda benim gibi kitabı okur küçükten beri eğer buna devam ederse daha çok merak eder ve kitapları asla bırakmaz diye düşünüyorum. tabii ki bu durumda anne ve babaların katkısı oldukça büyük onların çaba sarf etmesi gerekiyor ama şu anki zaman için yetişkinlere kitapları sevdirmek aşağılamak oldukça zor çünkü benim bildiğim bizim ülkede insanlar cezaevine ya da hastaneye düşmeye ne kadar asla kitapları ellerinde olmuyorlar okumuyorlar merak etmiyorlar çünkü günümüz o kadar ilerlemiş ki her şeyi teknoloji herkesin elinde sadece telefon var kitaplar asla yok.bu durumu değiştirmek ne kadar zor olur bilmiyorum ama bildiğim tek şey var ki her yerde kitap köşesi olmalı insanlar merak etmeli ve okumalı.

0

ulkemizde kitap okuma oranini arttirmamiz için oncelikle ilk okul oncesi cagindaki cocuklarimiza uyumadan once kitap okumamiz gereklidir . bunun sebebi bu yastaki çocuk grubu genellille telefon bagimlisi oluyorlar . ailede ona kitap okuyan birisi oldugu zaman ve ozelliklede çocugun sevdigi tarz kitaplari okudugumuz zaman cocuk bende okumak istiyorum heyecanina kapilik okuma istedigi daha da fazla articaktir . baska bir durum iste otobuslere kitap raflari eklenmelidir. genelde ogrenci kesiminin hayatin %4 u otobuste , tranvayda, metroda geciyor . bu kitaplari okumak icin alan insanlara seker yada 25 krş gibi tesvik edici birsey verilmesi daha iyi olur . ulkemizde bu durum suistimal edilebilir diyebilirsiniz . bu yuzden buna çozum ise yazılımdır otobuse yada metrobuse bindindigimizde kullandigimiz kent karta her otobus icin 1seferlige mahsus vermesi ile bunun onune gecilebilir .