0

aslında kısmen de olsa var . ben daha önce kitap evinde çalışmıştım ve gelen insanları kalabalığı görseniz şaşırıdınız açıkçası . çok fazla diyemem ama ülkemizde okumayan sayısı kadar okuyan belli bir kesimde var tabiki . ancak okunmama sebebinin bir çok çeşitli faktörü olabileceğini düşünüyorum . örneğin, kişinin yakınları tarafından okumaya teşfik edilmemesi yada okumaya başladığında kitabı beğenmediği için bir önyargı oluşturarak okuma alışkanlığı kazanamamış olması olabilir . veya günlük rutin işlerimiz , insanların yoğunluğu iş güç şeklinde söylemleri yeterince vakit ayıramadıkları gerekçesi olabilir . en önemlisi eğitim hayatımızda kitap okumanın öneminin faydasının öğrencilere yeterince aktaramamış olması olabilir

0

bizim milletimiz de neden kitap okuma alışkanlığı yok dersek insanlar okadar hayat mücadelesine kendilerini kaptırmışlarki bırak kitap okumayı sosyak bi aktivite yapmaya bile vakit ayıramıyolar bir çalışan insanı ele alalım adam sabahtan akşama çalıışmaktan canı çıkıyo eve kendini zor atıyo azcık dinlene bilirmiyim diye çocuklar la uğraşmaktan birazda onlarla vakit geçireyim derken adam bitmiş durum da anca yatağa zor atıyo napsın birde kitap okursa şu zaman da okuyup üniversite bitirmiş bir genç bile iş bulamazken gidip işçi olarak çalılşmaya başlamışken kitap okumayı nereye sığdırsın hayatında geçin standartımız yüksek olsa insanlarda biraz kendileri için bir aktvite bulur belki.

1

çünkü herkes almış eline bi cep telefonu kitap okuyan bile telefondan okuyor.eğitim seviyesi zaten yerlerde.

0

kitap okumak bizim halkımızda alışkanlık etmemiş. büyüklerimiz okumadiklari için küçüklere alışamadı tabiki, çocuklar ne görürse onu taklit eder.

0

tamamen alışkanlık ile alakalı birşey. küçüklükten alışkanlık kazandırılan kişiler o alışkanlığına devam ediyor. bazı kişiler ise sonrasında alışkanlık haline getirebiliyor ancak çoğunlukla kişilere telefon, bilgisayar gibi seçenekler daha eğlenceli geldiği için kitap okuma eylemine yaklaşmıyorlar bile.

0

çünkü teknoloi ilerlerdi ve yazılan bir şeyi okumak insanlara saçma geliyor bunun yerine filim izliyorlar sinamaya gidiyorlar vesayre evde televizyon izliyorlar yani günümüz insanına sıkıcı geliyor bu aktivite ama okuyanlar hala okuyor bence kitap okumak çok zevkli kendinize birşeyler katmak istiyorsanız okumalısınız nekadar okursanız okadar kendinize bir şeyler katarsınız ne duruyorsunuz okusanıza

0

neden yok çünkü insanlarımız bencil insanlarımız çok bilmiş bide okutmaya ve okutulmaya yönelik bir negatif bir yaklaşım var.

0

zorla yapıldığında bu alışkanlık olmuyor malesef hocalar bunun farkına bir varamadı. ilkokul ve lise olsun öğretmenler zoru ile kitap okutulmaya maruz kaldım. ya hiçbirini doğru düzgün okumadım ya da internetten özetlerine bakıp fikir edinmeye çalıştım. kimse sizi zorlamadığında istediğiniz sevdiğiniz tür kitaplara yönelmeniz en iyisidir. sonra zaten o türden kitapları sevdiğiniz için okuma davranışı alışkanlık kazanacaktır. daha hızlı okumak isteyeceksiniz ve kitap sizde merak duygusu oluşturacak ileri sayfalarda ne gibi olaylar olacak ve sonu nasıl bitecek derken birde bakmışsınız kitap okumaya kendinizi kaptırıvermişsiniz.

0

çünkü kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlarda edinilir. bu alışkanlığı edinmesi için ebeveynler olarak çocuğa daha o yıllarda kitap okuyarak iyi örnek olmalıyız..

0

bizler cep telefonuna, bilgisayarara, tabletlete esir olmuşuz. kim zahmet edip gidip kitap alıcak sonra da okuyacak.

0

bizim ülke sabırlı değil, hemen oluversinhemen bitsin der ve kitaplarda bir anda bitmediği için okuma alışkanlığımız yok.

1

ben o milletten değilim o zaman.. bizim ailede çok çok kitap okunur.. bu sonradan kazanılmış bir alışkanlık değil.. kitap okumak çocukluktan gelen bir sevgidir..

0

hiçbir fikrim yok. internet bağımlılığından, telefon bağımlılığından kafamızı kaldırsak bir...

1

bizim ülkemiz hazıra ve hazırcılığa alışmış olduğundan dolayı kitap okumayı sevmez. ayrıntıyı ve yeni şeyler öğrenmeyi pek sevmez.

0

eğitim seviyesi çok dusuk o yüzden bence