0

cocuklara kitap okutmak istiyorsak kesinlikle bizim ornek olmamiz gerekir. ki zaten benim cocugum olunca beni surekli kitap okuyarak gorecegi icin onun icin zaten bir ornek teskil edecegim mesela. cunku cocuklar anne babalarini taklit etmeyr bayilir. o yuzden sozlu olarak '' kitap oku! '' demek yerine taklit etme ozelligini dusunerekten sizi kitap okurken gormesini saglayin. cunku pegagoglar cocuklar sizin yansimanizdir derler. siz ne yaparsaniz, sizden gorduklerini bilincaltina ittigi icin bu sefer sizin yaptiginiz yanlislari ve doğruları o da yapacaktır.

0

bir çocuğa kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek için sözlü olarak tavsiye etmek tek başına yeterli bir girişim olamaz.çocukların anne ve babalarını taklit ettiklerini bildiğimiz için anne ve babalar kitap okudukları esnada çocuklarına kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulunursa çocuklarına kitap okuma alışkanlığı kazandırmaları daha etkili ve çabuk olacaktır.ayrıca günün belirli saatlerinde ev içerisinde tüm fertler aynı anda kitap okuma aktiviteleri yapabilirlerse bu durumdan etkilenecek olan çocukların kitap okuma alışkanlığı edinmesi daha kalıcı bir hal alacaktır.

0

çocuğa kitap okuma alışkanlığı kazandirilabilmesi için öncelikle onun sevecegi merak edeceği ilgi duyacağı konulardaki kitap, hikaye, roman yada yazılar verilmeli ve bu şekilde de okuma alışkanlığı kazanması saglanacaktir. ve kitap okumasına karşılık sonrasında size özet olarak anlatması karşılığında onu ödüllendirme yolu ile de bu alışkanlık kazandırılabilir. ama kesinlikle onun okurken sikilacagi bunaltıcı ve merak uyandırmayan konular ile kaplı kitaplar okuması için önüne surulmemelidir.

0

en güzeli bizim de kitap okumamız ve onları örnek olmamızı bence. çünkü çocuklar bizlerden de görürlerse uygularlar.

0

öncelikle kendimiz okuyarak çocuğumuza örnek olarak başlayabiliriz.sonrasında çocuğun yaşına uygun ilginç dikkat çekici kitaplar seçerek teşvik edebiliriz.

0

seveceğini düşündüğünüz kitaplar alıp beraber okuyarak, beraber kitap okuma saatleri düzenleyerek. ayrıca sizi kitap okurken görmesi de çok önemli.

0

öncelikle bizler evlerimizde kitap okuyarak onlara örnek olmalıyız.