0

kitap ayracı için ben de birçok şey kullanılabilir. mesela kendimiz kartondan şekilli şeyler yaparak ben kitap ayracı olarak kullanabiliriz veya başka şeyleri de kullanabiliriz mesela bazı kitapların dergilerin kullanmayın kitapların dergilerin kapaklarını da kesik kitap ayracı olarak kullanabiliriz diye düşünüyorum yani kendimiz tasarlayabiliriz.

0

kitap ayracanın bir önemi yoktur maksat okumaksa eger sayfanın üst köşesinden kıvırması veya kaldığı yerin sayfasının bir yere not edilmesinden de ayraç olarak olabilir maksat okumak sonuçta ayracın bir önemi yoktur kaldığı yeri her şekilde unutmayacak hatırlayacak işlevlerde olabilir

0

ben genelde kırtasiyeden ayraç alıyorum ama bazen kayboldumu ya bş kağıt parçası yada cetvel koyması mantıklı gibi geliyor.

1

kitap ayracı olarak cetvel en güzel çözümdür herhalde cetvel kullanabilirsin.

0

sevdiğiniz ve size güzel şeyler çağrıştıran fotoğraflar. ben şahsen fotoğraf kullanıyorum her seferinde daha çok seviniyorum en azından huzurlu oluyorum.

0

çatal,kaşık,kablo,kürdan,kalem sen ne koymak istiyosan.

0

kitap okumayı sevenler için ayraçlar hoş bir ilgi alanıdır. bu nedenle iyi bir hediye de olabilir ayraç. özellikle kendi el emeğimizle hazırlayabileceğimiz şık ayraçlar yaparak hediye edebiliriz. makbule geçecektir kitapseverler için. zaten bir çok kişinin ayraç kolleksiyonu yaptığını da görüyoruz. artık kitaplarla birlikte yayınevleri ayraç hediye ediyor sıkça. ancak sevimli ayraçlar yapılabilir kolaylıkla.

internette çok hoş, sevimli örgü ayraç modelleri bulunur. örgüden anlayan kimseler kısa sürede bu ayraçlardan örebilirler. özellikle hayvan figürleri olanlar çok sevimli oluyor. bunun dışında keçeden yapılan modeller de var. 7. sınıfa giden yeğenim iki tane ponpon yaparak kalın örgü zincirle bu ponponları birleştirmiş ve bana hediye etmişti. en sevdiğim ayraçlarımdan biridir bu mesela benim...

ayrıca kağıt katlama sanatıyla uğraşanlar güzel ayraçlar yapıyor. biz de basit uygulamalarla ikebana ayraçlar yapabiliriz. boncuklar ipe dizilerek de ayraç elde edilebilir.

bunun dışında etrafımızdaki hemen her şey bir ayraç olabilir aslında. mesela renkli, desenli bir peçete, ataş, tel toka ya da daha özellikli şık tokalar, kalemler, renkli ve kalın ipler, sevdiğimiz kişilerin fotoğrafları, tebrik kartları, fazla ağır ve kalın olmayan magnetler, renkli kumaş parçaları, kullanılmayan bir fermuar, kullanılmayan bileklik ya da kolye gibi takılar, dantel parçaları, oyalar, eski bir çanta sapı güzel ayraçlar olabilir.

biraz hayal gücümüzü kullanmak orijinal ayraçlar bulmamızı sağlayacaktır.

1

ülkemizde çok az kitap okunsa da gerçekten hakkını vererek okuyan güzel insanlar da mevcuttur. bunlar için tabi ki ayraç da gerekli bir malzemedir. aslında etrafımızda bulduğumuz her şey bir ayraçtır. bunun için bir bahane olması söz konusu değildir. örneğin etrafta gördüğümüz bir gül veya herhangi bir çiçek te olabilir bu. bu gibi şeyleri kitabımızın arasına koyarak kaldığımız yeri takip edebiliriz. ya da bir çubuk kitabımızın arasına koyarak son olarak nerde kaldığımızı takip edebiliriz. bir kağıt kitabımızın arasına koyarak en son nerde kaldığımızı takip edebiliriz. kağıtlardan şekil şekil ayraçlarda üretebiliriz bu şekilde de en son nerde kaldığımızı takip edebiliriz. bir bez parçası kullanarak ta kitabımızda en son nerede kaldığımızı takip edebiliriz. kalemi kitabımızın arasına koyarak en son nerede kaldığımızı takip edebiliriz. telefonu kitabımızın arasına koyarak kitapta en son olarak nerde kaldığımızı takip edebiliriz. kalemle bir işaret bırakarak ta kitapta en son nerde kaldığımızı takip edebiliriz. kulaklığımı kullanarak kitapta en son nerde kaldığımızı takip edebiliriz. kürdan kullanarak kitapta en son nerede kaldığımızı takip edebiliriz. kulak çubuğunu kullanarak kitapta en son nerede kaldığımızı takip edebiliriz. telefon kılıfının yanlarını keserek oluşturduğumuz yapıyı kullanarak ta kitapta en son nerde kaldığımız takip edebiliriz. ya da kitapta en son olarak kaldığımız sayfanın sağ üst veya sol üst kısmından hafiften kırıştırabiliriz bu şekilde de kitaota en son nerde kaldığımızı takip edebiliriz. yani uzin lafın kısası kitap ayracı bir bahane değildir. kitap okumak isteyen her türlü okur.

0

kitap ayracı olarak kullanılacak şeyler: kartonları şeritler halinde kesip boyayarak ayraç yapılabilir. dondurma çubukları üzerine değişik figürler yapılıp ayraç olarak kullanılabilir. keçelerden şekiller verilip ayraç için fikir olabilir. ağaç mandallar boyanıp ayraç olarak kullanılabilir. tahta çubuklar üzerine pul yapıştırılıp ayraç diye kullanılabilir.

0

kitap ayracı olarak birçok nesne kullanılabilir örneğin bir kağıt parçasından kitap arasında kurutulmuş sevgiliden hediye bir güle kadar bir çok materyal kullanılabilir.

0

kağıt veya kalem olabilir. bazende kıvırmak işe yarıyor.

1

ben hep bunun için hindi tüyü kullanırdım çünkü onların tüyü hem kalın hem de uzun olduğu için direk ayırmaya birebirdi ve benim bildiğinin kadarıyla da denden var kitap ayırıcı olarak bir de klasik olarak çiçek veya gül konuyor sayfa aralarına .

0

kitap ayracı olarak kuş tüyü olabilir sevdiğimiz birinin fotoğrafı olabilir ki genellikle ben köşesinden kıvırmayı hatta kaldığım sayfayı bir yerlere not etmeyi tercih ederim işgüzarların sayfayı değiştirmesin diye..

0

tel toka
karton kâğıt
fotoğraf
yani bunlarda kullanıla bilir.

0

kuş tüyü ve fotograf kullanmışlığım var ayraç yerine. bir de bazen ufak kağıtlara aldığım bazı notlar oluyor, o tarz şeyleri de elime geçerse o an ayraç yokluğunda kullanıyorum. ama genelde edebiyat dergilerinden çıkan çok güzel ayraçlar oluyor, onları kullanmayı çok seviyorum. yada içinde çiçekler yapraklar olan şeffaf ayraçlar. peçete de kullanmıştım. ama sayfa kenarı katlamaktan hiç hoşlanmıyorum.

0

şahsen ben topladığım yaprakları kullanıyorum. çikolata ambalajı da çok zekice, inkılapta çok güzel ayraçlar satılıyor onlarıda alabilirsiniz.

0

genellike gül , papatya ve kuş tüyü kullanıyorum.

0

en önemlisini unutmuşum; telefon. çoğu kez telefonum dibimde olduğu için acil koltuktan kalkmam gereken zamanlarda ayracım yoksa telefonu kitabına rasına koyup öyle kalkıyorum

0

ben törpümü kullanmıştım bir kere ilginç oldu tabi bir keresinde kolye kullandım. ama önemli olan nokta kitabı dik koymamak yoksa giderdi güzelim kolye. onun dışında kağıt olabilir, poşet olabilir..

0

kağıt, para, sayfa kıvırma, peçete, kalem