0

kâğıt kalem ataç tüy karton her hangi birini kitap aralarına koyabiliriz

0

onun fotoğrafını koyuyordum ben ama artık yırtıp attim

0

kitap ayracı olarak kartondan bir ayraç yapabiliriz. ataç ile ayırabiliriz.

0

kitap ayracı olarak bir çok esne kullanılabilir.
kâğıt
karton
tüy
para
dergi sayfası kesilebilir
eski bir kitaptan resim kesilebilir
kağıtlardan origami yapılarak kendiniz de yapabilirsiniz

0

kitap ayracı olarak bir çok nesne alınabilir ya da elde kendi el becerileri ile yapılabilir. kağıtlari şekillendirerek , dondurma çubuklarını boyayarak, keçeleri kesip yapıştırıp güzelce tasarlayarak, renkli pipetleri ısı yardımıyla şekillendirip boyut vererek vs. yapılır. bunun yanında dışarda tanıtım için kütüphanelerde bulunan ayraçlar alınıp kullanılabilir. ya da paranızla kırtasiyelerden süs eşyası satan yerlerden karton, tahta, metal magnet tarzı ayraçlar alınabilir.

0

kitap ayracı olarak ilk önce kitabın kendi ipi varsa onu kullanıyorum,kitap ipi şirazenin arasına kitap basılırken konulur,pratik olan da odur,ama bu ayraç büy kalın kitaplar da olur.küçük saifesi az olan kitap lar da ise o an da yanım da ne varsa onu kullanıyorum,bu bir kağıt şarçası bile olabilir,ama en son kız kardeşim bana örgü bir kitap ayracı hediye etti ,o da güzel oluyor.

0

düzen hastası iseniz kitabın arasına koyacağınız kalın malzemeler size ne kadar kaldığınız yeri gösterecek olsa da kitaptaki güzelliği bozacaktır bu yüzden 1 mm kalınlığını geçmeyen her türlü malzeme kullanılabilir genel olarak kitaplara göre yeni icatlar çıkarıp duruyor ama kendiniz de evinizde yapabilirsiniz kitabınızdan uzun bir kağıt parçası eğer kitabınızı bir yerde sıkıştırıyor iseniz küçük bir kağıt plastik ataşlar ince olanlar arasına sıkıştıtılabilir teşekkürler

0

kitap ayracı olarak ilk önce ip sonrasında cetvel ve bazı zamanda kalem koyuyordum en son kitap ayracı aldim

0

abeslanglardan cok guzel desenler yapip boyama yapiyorum kitabima ayribhava katiyor

0

aslında her şey olabilir sevdiğiniz kişiye özel bir kağıt bile olabilir. evde yapılabilecek şekilde ince bi karton da olabilir ip, kurdele vs..

0

kitap ayracı çok özel bir eşyadır benim için. evet kitap ayracı deyip geçmeyin. kitaplar bir dosttur. kitaplar arkadaştır benim için. bunun için eşyaya fazla değer yüklemek benim için önemlidir. öncelikle eskiden beri yaptığım taktik hem yatırım hem zevk. eskiden euro, sterlin, dolar alıp koyardım. ancak son zamanlarda bozulan ekonomi yüzünden türk lirasına dönüş yaptım. ancak bozulan ekonomi ona da bir tekme attı. artık ne yazıkki para koyamıyorum. eskiden zora girdiğimde bozarım o paraları. ancak şuan para yok. bunun yanında şuan yaptığım şey manevi değeri olan nesneler. mesela kızarkadaşımla gezerken bir parktaki ağaç yaprağı. ve kendime şu şartı koyuyorum bu yaprak kuruyana kadar bu kitap bitecek. kitap tam anlamıyla kuruyana kadar o kitabı bitiriyorum. ülkemizde kitap alışkanlığı çok düşük maaselef. çocuklarımıza küçük yaşta bu alışkanlığı sevdirmeliyiz. onlara bir zevk olarak değil de hobi olarak öğretmeliyiz.boş zamanlarını bu şekilde doldurmalıyız.

1

bir sürü şey var kitap ayracı olarak kullanılabilecek mesela ben bir aralar kendi yaptığım origamiyi kullanıyordum. daha sonra ince bir tahta parçasını arkadaşlarımın ismi yazılacak şekilde kestirip onu kullandım bunun haricinde ip kullan kişiler gördüm. ama en efsanesi bir arkadaşım bira kapaklarının üstünde bulunan temiz kapağı ayraç olarak kullanmış.

0

bir çok nesne kullanılabilir.bu sana kalmış.

0

kitap ayracı olarak birçok nesne kullanabilirsiniz bu bazen bir kağıt olur bazen bir ip olur bazıları kitabın sayfasını katlayıp yaparlar ama doğru değil bence en güzeli şimdilerde kitap aralarına konulan küçük işaret kağıtları var onlar daha güzel

0

kitap ayraci olarak birçok eşya kullanılabilir. ama bilindik olarak herkesin kullandıkları parlak iplikler, takvim kağıtlar, kartvizitler, çok sevilen bir hayvana ait onun şekline sahip bir çıkartma, kurutulmuş gül tanesi yada başka bir çiçek tanesi, yaprak kenarı kıvrılması, tedavülden kalkmış eski tarihlere ait kağıt paralar, mektup açacakları, ince alüminyumdan yapılmış hançer maketler, kuş tüyleri, kurdeleler, kurutulmuş bazı hayvan ölüleri, kurutulmuş yapraklar ve buna benzer birçok madde yada cisim kullanılmaktadır.

0

ben bu kitapçılardan verdikleri ya da kitabın ilk kapağında bulunan ayraçlar dışında mıknatıslı ayraçlar kullanıyorum. onun dışında kırtasiyeden karton alıp kalpli bir model oluşturup sayfanın kenarına iliştiriyorum. (google'den görmüştüm bu modeli de öyle yapmıştım). bazen bir takvim yaprağı koyuyorum, bezen okuduğum üniversitenin ya da otobüste bastığım kartlarımdan birini koyuyorum. bir ara dondurma çubuğu koymuştum. hatta ben bir ara yaptığım örgüden yaptığım ayraçları koydum, hatta bir arkadaşımın keçeden yaptığı ayraçları kullandım. çeşit çok ya. okuyan olduktan sonra farklı farklı şeyleri kitap ayracı yapabiliyorsunuz inanın. para koyanı da gördüm yalnız. değişik bir ayraç modeli :)

1

kartondan ve kağıttan yapılıyor. kuş tüyünden yapan var. saç tokasıdan yapılıyor. takvim yaprağında yapılıyor. bide tahtadan yapılıyor.

1

kağıt, ataç, kağıt para, dondurma çubukları, kurdele... aklıma gelenler bunlar. daha birçok şey kitap ayracı olarak kullanılabilir.

0

en basitinden küçük bir not defterinden bir sayfa koparıp uzunlamasına doğru ters-düz şeklinde yapıştırıcı sürüp katlayabilirsiniz.hazır olduktan sonra eğer isterseniz üzerini boyayabilirsiniz.

0

ip
kurdaliye
zincir
tel toka
kağıt
veya bunların hiçbirine gerek duymadan direk sayfanın kenarı katlanabilir