0

kitap okumak gerçekten insanı bulunduğu ortamdan ve sıkıcı hayatından bir nebze de olsa uzaklaştırıp yoğun zihinsel faaliyet gösterip, keyif aldığı bir davranış haline dönüşüyor. ayrıca kitap okumak belli bir düzeyde beyin kaynaklı rahatsızlıkları uzaklaştırıyor. bu rahatsızlıklardan en önemlisi alzheimer hastalığıdır.çünkü kitap okumak zihinsel faaliyetlerin yoğun şekilde kullanıldığı ve hafızayı güçlü ve canlı kılan bir aktivitedir. ayrıca kitap okumak göz tembelliği gibi rahatsızlıkları bizden uzaklaştırır ,kelime dağarcığımızı geliştirir ve konuşma zenginliğimizi arttırıp anlama kabiliyetimizi hızlandırır. okuduğum kitapları gelince genellikle bilim-kurgu, tarihi ve polisiye romanları seviyorum.herhangi bir zaman sınırlamam yok,okuyabildiğin bir fırsat bulduğum oranda kitap okumaya çalışıyorum.

1

kitap okursak hem düşünmemiz ve bilgimiz gelişir. bir şeyleri daha hızlı okuruz hecelemeyiz. daha çok dini kitaplar, aşk ve macera kitaplarını severim.

1

kitap okuyan insanın bir kere hem okuma hızı artar hem de okuduklarını daha çabuk anlayabilir. bunların yanında kelime hazinesi genişler, daha iyi iletişim kurabilir, bilgili olur. ben daha çok aşk, polisiye romanlarını okumayı tercih ediyorum.

0

okuma kitabının yararları ; göz tembelliğinden kurtarır , olayları anlama kabiliyetini artırır . okuduğumuz bilgilerin hafızamıza kolay atmamıza yardımcı olur . bu gibi bir çok faydası vardır . ben genellikle polisiye ve bilim kurgu üzerinde yazılan romanları okuyorum . olayın akışı ne kadar ilgi çekici olursa olay içinde kendimizi o kadar fazla görüyoruz . teşekürler .

0

kitap okumak, insanlara birçok faydası bulunmaktadır. bunların başında kelime hazinesinin genişlemesi ve bilgi dağarcığının artmasıdır. aynınzamanda yapılan araştırmalar da görülmüş ki, kitap okumak, kişinin alzeiher hastalığına yakalanma riskini azaltmaktadır. öte yandan kitap okumak kişiyi bilgili ve kültürlü yapar. boş vakitlerini iyi değerlendir olursunuz. diğer yandan takip ettiğiniz bir kitap sizi tatlı bir yolculuğa çıkarır. bu yolculukla sizi adeta sarıp sarmalar.

0

genel olarak kitap okumayı seven biriyim. aşırı vakit aramasam da haftada bir kitap bitirmeye gayret gösteriyorum. özellikle bazen arkadaşlarla kitap okuma konusunda yarış yapıyoruz. tabii ki her konuda faydalı olduğunu düşünüyorum kitap okumanın. çünkü eğer bazı kelimeler için mesela bir fikrimiz yoksa bundan fikir üretebiliyoruz. çünkü kitap okumak gerçekten insanın kelime haznesini kuvvetlendirdiğini düşünüyorum. genel olarak kitap okuyan bir millet değiliz. görüyoruz ki şu anda milletin elinde bir telefon saatlerce düşmüyor elinden. bunun yerine saatlerce düşmeyen bir kitap olması lazım artık. daha çok vakit ayırmaya gayret göstermeliyiz özellikle boş zamanlarımızda. özellikle çocuk çağındaki kişiler için daha faydalı olabileceğini düşünüyorum. aslında ilk okula giden öğrenciler de okulda belirli saatlerinde kitap okuma dersi olarak görmemiz mümkün olabilir bence. onun yerine gereksiz dersleri kaldırıp okuma saati olarak yapılması gerek. genel olarak okudum türler heyecan verici gerçek olan olayları anlatmış bir kitap almayı tercih ediyorum. çünkü bu türler beni kitaba daha çok bağlıyor ve merakla beklediğim için okumaya devam ediyorum.

0

kitap okumayan birinin diksiyonu düzgün olur. bilmediğimiz kelimelerin anlamlarını merak eder ve araştırma yaparız, bu sayede araştırma meraklısı oluruz. türkçeyi daha net konuşuruz. ben kitap okuyacaksam o kitabı okurken beni içine alacak, sanki o hikayeyi ben yaşıyorum gibi hissetmem lazım. ben çokca kişisel gelişim veya tarih kitaplarını okumayı daha çok severim.

0

bilği sahibi olma yönünde yada bildiğimiz bazı bilğileri zihinde tutma yöntemidir genellekle tarih ve siyasi kitaplar okumayı sever ve tercih ederim