0

ben cevremdeki bazi insanlarda (arkadas ve akraba cevresinde), bu marketlerdeki urunlerin icine kstki maddelerinin katilmasini ve bu tarz seeylerle ugrastiklari zaman daha uyguna geldigini soyluyorlar. hem saglikli besleniyoruz hem de butcdlerine baya faydasinin olduunu soyluyorlar. acikcasi bende bazi seyleri denemeye baslayacagim. aslinda sehir ortaminda ne kadsr yapilabilir bilmiyorum ama. hani belki tarhana, eriste, kuru dolmaliklari gibi seyleri yapamayabilirim. ama salcayi kesinkes denemek istiyorum ben bugun 850 gr civarindaki salcalar 9-10 lira civarinda. en azindan koye gidersem ve koy domatesi bulma gibi bir imkanim var. birde bol gunes goren bir yer. ama kuru dolmaliklar icin yeteri kadsr isi yok malesef. hani bir urfa filan olsaydi oranin sicaklik dereceleri kurutmaliklar icin o kadsr uygun ki. iste recel yapmayi da goedum diyebilirim. kursa gitmistim. o konuda da sikinti cekecdgimi dusunmuyorum. ama en azindan evde 1 kilo domatestrn bir salcsyi denemek istiyorum acikcasi. onun tarifini iyi arastirmam lalzim o yuzden.

0

sadece bazı belirli yerlerde böyledir ben genel olarak öyle olduğunu düşünmüyorum evet organik ürünlere talep fazla fakat herkes uyguluyor mu onu bilemeyiz.

0

sanırım evet.bir çok insan evde yapmaya yöneldi bu tür gıdaları.bizim eve de bir ara mesela kola bile giriyordu ne yazıkki.onun dışında hazır yoğurt alırdık,hazır reçel tüketirdik bol bol..ama bayadır da ev yoğurduna alıştık mesela.annem yapa yapa onun tadına alıştırdı.köyden yumurta geliyor mesela.diğer yumurtalara bile güvenmiyor.bir ara soğanı bile kendi dikti.böyle şeyler yapıyor.en son ekmek yapmıştı evde.tadı da güzeldi ama yani..