0

bence ilk önce vicdana sahip olmalı günümüzde o kadar çok öğretmen var ama içinde vicdan sevgi saygı yok geçen bir haber izledim öğrencisi ses çıkardı diye tekmeleyerek dövüyor nasıl bir vicdandır bu ve sen bunları bilmezsen o küçücük çocuklara nasıl örnek olucaksın bilgi vericeksin gelsin geleceğin kibirli burnu havada gençleri olsular sonra milletimiz neden byle tabi bunu direk öğretmenlere bağlayamayız çevresel faktörlerde etkili oluyor ama okul zamanında çoğunlukla veli ve öğretmenler başrol oluyor çocuklar için

0

bir öğretmen öğretici olmalı öğrencilerine karşı çok aşırı sert olmamalı genelde öğretmenler biraz sert görünümlü olurlar bu şekilde olmamalarını tercih ederim insanlara yani o öğrencilerini daha yumuşak bir şekilde öğretici bir şekilde yaklaşırsa daha güzel öğrenim yolları salınacağını düşünüyorum bağırarak kızarak öfkelenerek bir yere varacagını düşünmüyorum bir öğretmen de bunları görmekten mutluluk duyarım mesela benim öğretmenim çok sert biriydi herşey ya olumsuzluğu yanıtlar vermeye çok severdi ve her şeye kızarak cevap verirdi öyle aklımda kaldı öğretmenim hiçbir zaman sevmedin hala da ben sevmiyorum yani davranışları gözümün önüne geldikçe sevmiyorum

0

öğrencilerine bir anne baba gibi yaklaşmalı
ses tonuna dikkat etmeli
arada öğrencilerini eğlendirmeli

0

arkadaş gibi olmalı bir abi bir abla olmalı halden anlamalı

0

öğretmenlik ders anlatmanın çok ötesindedir. öğretmenlerin, mesleklerini en verimli şekilde gerçekleştirmeleri etkili olabilmeleri ile mümkündür. kuşkusuz öğretmenin etkinliğini etkileyen bir çok faktör vardır. öğretmen her şeyden önce mesleğini isteyerek ve severek tercih etmiş ve mesleğine gönül vermiş bir insan olmalıdır. meslek sevgisinin coşkusuyla, kişilik ve teknik özelliklerini birleştirmiş bir öğretmenin etkili olmaması mümkün değildir. sevilmeden yapılan hiçbir meslekte başarılı olmak olası değildir. bununla birlikte öğretmenin mesleğini sevmesi çok daha hayati bir meseledir. zira öğretmen toplumun nesile şekil veren kişidir. o her şeyden önce toplumun ve öğrencinin yegane modelidir. öğretmen mesleğini ne kadar çok seviyorsa ve mesleğine ne kadar gönül veriyorsa o kadar başarılı olacağı aşikardır. mesleki heyecanlı kaybetmiş bir öğretmenin etkili ve verimli olmasından söz edilemez. öğretmenin insan sevgisi, meslek sevgisinden ayrı düşünülemez. nitekim insanlara sevgi duymayan öğretmen, mesleğine de sevgi duymayacaktır. öğretmenin insan sevgisi gönülleri, meslek sevgisi de zihinleri şekillendirecektir. onun sevgi iklimi ile tanışan ve muhabbet atmosferine giren hiçbir gönül mahsun kalmamalı ve kalmayacaktır. zira öğretmenine kalbi kapalı öğrencinin, zihni de bilgiye kapalı olacaktır.

0

öğretmen adı üstünde bir öğretim görevlisi. sabır gerekir önce. tüm ailesi öğretmen olan biri olarak söylüyorum ki, sabır olmadan yapılacak bir meslek değil öğretmenlik.

1

öğretmen karakterli olmalıdır. dürüst ve seviyeli olmalıdır. edepli olmalıdır. öğrencilerine saygı ve sevgi üzerine kurulmuş kaliteli eğitim verebilmelidir. konusuna hakim olmalıdır. öğrencilerine anne ya da baba şefkati ile yaklaşmalıdır. otoriter olmalıdır ki sınıfta hakimiyetini kurabilsin. öğrencilerin halinden anlamalıdır. asabi olmamalıdır. sakin ve temkinli olmalıdır.

0

bir ögretmen nasıl olmalı öğrenciye dersi sevdirmeli ceza vermek yerine başka çözümler bulmalı ceza vererek ögrenciyi okuldan uzaklaştırmamalı

0

dürüst olmalı. öğrenciye birşeyler verebilme kabiliyeti yüksek olmalı. özverili olmalı. alanında kendini sürekli geliştiren biri olmalıdır.

0

bir öğretmende sevgi, sınıfa hakimiyet, branşına hakimiyet, zamanı doğru kullanma, okul içi ve dışında topluma, öğrencilerine örnek teşkil edecek davranışlarda bulunma, öğrenciyi tanıyabilip kabiliyetlerini açığa çıkarma, doğru yol gösterme gibi özellikler bulunmalıdır.

0

öncelikle sabırlı olmalı ve içinde çocuk sevgisi olmalı ve öğrencinin halinden anlamalı