3

iyi bir öğretmen nasıl olmalıdır?

bu konuda cuma günü ingilizce bir sunum yapacağım, iyi bir öğretmen nasıl olmalıdır sizce, neler anlatayım?

7 cevap
0

iyi bir öğretmen dediğin öğrencisi ile arkadaş gibi olmalıdır. sözlülerini objektif ve öğrencinin geleceğini düşünerek vermelidir. böyle öğretmen olsa idi keşke

2

iyi bir öğretmen ilk baş düzgün ve konuşması iyi olmalı. sonra hiçbir ögrenciyi ayırmamalı. dersi anlaşılır bir biçimde anlatması gerek.

3

ve tabiki öğrenciler arasında hiçbir şekilde ayrımcılık yapmamalıdır.

2

en önemli olarak bir öğretmen öğrencilerine güler yüzlü olmalıdır, onlara iyi davranmalıdır. daha sonrasında öğrencilerin sorduğu soruları cevaplayabilmeli, öğrencilerine vakit ayırabilmeli, hep ders işleyip öğrencileri sıkmamalı, karşılıklı olarak sohbet edinilebilmeli, bazen hep birlikte bazı aktiviteler yapılabilmeli...

1

iyi bir öğretmen davranışlarına diklat etmelidir. sözleriyle yaptıkları çelişmemelidir. iyi bir dinleyici olmalıdır. cümleleri özenle seçmelidir. öğrencileri eleştirmeden sevgiyle ve sabırla sonuna kadar dinlemelidir. daha sonra ses tonuna dikkat ederek açık, anlaşılır bir şekilde dersini işlemelidir.

1

uygulamalı eğitimlere önem vermelidir, araştırmayı öğrencilere öğretmeli ve devamlılığını sağlamaları için onları o isteğe ve bilince hazırlamalıdır. gelişmelere ve yeniliklere karşı öğrencilerle sohbet etmeli bilgi vermelidir, tüm öğrencileri arsında iletişim oluşturmayı amaçlamalıdır paylaşmayı öğretmelidir, öğrencilerinin fikirlerini almalı konuşup onları aktif role sokmalıdır.

1

iyi bir öğretmen hem öğrenmeye devam etmeli, hem de öğretirken zevk almalıdır. öğrencinin dilini iyi anlamalı ve öğrenciye vereceği eğitimi ona uygun şekilde aktarmalıdır. aynı zamanda sevecen ve güler yüzlü olmalarında fayda vardır. öğrenci ilişkileri abartılmadan güzel şekilde olmalı ve öğrenciye ders sevdirilmelidir. öğretmenler sürekli gelişime açık olmalı ve yeni gelişmeleri sürekli takip etmelidirler.