0

insanüstü özellik taşıyan insan yoktur. şayet şöyle var diyebiliriz; haddinden fazla zengin insan var. parayla her şeyi yapar, neredeyse çoğu şey... sefil insanlar var, yemek bulamayan, su bulamayan. açlıktan ve susuzluktan ölen insan var. bu ikisi var. kim utanır bilemiyorum.

0

insan üstü özelliklere sahip olma şeklinde evliyanın hallerini tanımlamak doğru değil. sanırım kerametten bahsettiniz. keramet olağanüstü hal uçma kaçma şeklindeki belirtiler değildir. keramet işaret demektir. en gerçek keramet bir veli zatın çevresindeki insanların islami yaşantısında istikamet sahibi olmasıdır. mesele allaha kul olmaktır. bu yolda bu yakini yakalayabilen insanlarda yanlarına gidildiği vakit iyi yönde değişmeler olur. onun dışında gerçekleşen şeyler allah vergisidir. maksat güzel ahlaktır uçmak kaçmak değildir. çünki balıkta yüzer kuşta uçar.

0

insanüstü özellik taşıyan insan diye bir şey yok.hepsi hurafe,safsata.

0

bu allah vergisi bir yetenektir. tabii bu doğuştan gelmez. koşulsuz şartsız allah'ın emirlerine sadık kalmakla, dua etmekle bol bol allah'ı zikretmekle olacak şeyler. oturduğu yerden kimse evliya olmuyor. hamken pişeceksin. yanacaksın o uğurda.