0

bu hayat hep acımasız ve derli bir hayat olarak bilinir. insanlar yaşadıkları sürede dertlerinden kurtulamaz. birisi bitti gözü ile bakarken bambaşka bir dert ortaya cıkar. fakat ancak öldükten sonra tamamen dertsiz ve sorumsuz oluruz. en azından sorunumuz ve derdimiz olsa bile bu gercek hayatımızla ilgili olur. agrısız baş mezarda olur sözü bize tam olarak bunu anlatmaya calısıyor. sadece öldüğümüz zaman agrısız ve dertsiz olacagımızı söylüyor. bence cok doğru bir sözdür.

0

dert tasa düsünmezsin sanırım. baska bir çağrışım yapmadı ben de.

0

dünyada iken dertsiz tasasız olmanın mümkün olmadığını anlatıyor.

0

ölünce bütün sıkıntılardan kurtulduk demektir acı gerçek.

0

yaşayan her insan dertten, çileden yakasını kurtarabilmiş değildir. yaşadıkça da kurtaramayacaktır. dolayısıyla dertsiz insan ancak mezarda bulunur. bu demektir ki, insan dertten ancak ölünce kurtulacaktır.

0

herkesin kendine göre bir derdi, sıkıntısı vardır. yaşayan her insan dertten, çileden yakasını kurtarabilmiş değildir. yaşadıkça da kurtaramayacaktır. dolayısıyla dertsiz insan ancak mezarda bulunur. bu demektir ki, insan dertten ancak ölünce kurtulacaktır.

1

dünya denilen yer rahatlığın sürekli var olabileceği bir yer değil. zaten inananlar için imtihan yeridir. imtihan sırrınca her türlü dert ve bela insanın başına gelebilir. mühim olan bunlara nasıl karşılık verildiği, nasıl baş edildiğidir.

bir dert bittiğinde bir süre sonra başkası gelecektir. her şeyden önce bu döngü insanın olgunlaşması, kendini bulması, yaradanı bulması için gereklidir.

imtihanlar ancak ölümle sonlanacaktır. sorudaki söz, bu gerçeklere işaret etmektedir.

0

öldüğü icin başı ağrımaz. ........

0

demek istiyor ki,bu dünyada olduğun sürece, yaşadığın sürece. sürekli bi şeyleri düşünmek, dert etmek senin görevin. ve bu ölene kadar sürecek

0

herkesin derdi kendine büyük nefes aldığımız sürece imtihandayız sıkıntıların dertlerin biteceği yer.

0

bu fani dünyada küçük yada büyük herkesin bir sıkıntısı var. evet benim için büyük olan bir sorun başkası için belkide küçüktür . ama bu sorunu değiştirmez. bunların son bulacağı tek yerde kara toprak .

0

dertsiz kişi olmaz manasında yani dertler mezarda son bulur

0

bu dünyada rahatlık olmayacağını belirten pek çok sözden biridir. büyüklerimizin biz anca mezarda rahat ederiz söyleyişiyle paraleldir.

0

ölen kişinin öldükten sonra kurtulduğu yaşayanın dünyanın çeşitli dertleriyle bağuştuğu anlamı geliyor benim aklıma

0

dertli insanlar geliyor benim aklıma kötü durumda olanlar

0

herkesin bir derdi olduğunu, yaşayanlar arasında dertsiz insan olmadığı anlamına gelir.