1

saçınızı çok sıcak suyla yıkamamanın ve şampuanınızı sık değiştirmemenin faydası oluyor. tavsiye ederim denemenizi. onun dışında ne yazık ki bir çok ürününün size uygun olup olmadığını deneme yanılma yöntemiyle anlayabiliyorsunuz. durulama suyunu elma sirkesi eklemek de en doğal yöntem olacaktır.

0

kepek ölü derinin pul pul saç serisinde görülmesidir. kepek bulaşıcı değildir, ve genelde ciddi bir sorun değildir.
fakat nekadar temiz olursanız olun, kepekli saçlarınız varsa bakimsiz, kotu gorunursunuz.kepekli sacla dolaşmak pek estetik görülmediğinden herkes bu dertten bian once kurrulmak ister.
kepekten kurtulmanın 15 doğal yolu kepekten kısa sürede kurtulmanızı sağlayacaktır.

kepekten kurtulmanın 15 yolu

1) saçınızı temiz tutun

saçınız sürekli temiz olsun, fakat saçınızı sık yıkamayı takıntı haline getirmeyin.kepek basta olu hucrelerin toplanmasindan olur.asiri şampuan kullanımı,içeriklerindeki sulfat gibi ağır kimyasallardan dolayı, baş derisinde tahriş ve kurumaya bu da kepek olusumuna neden olabiliyor.
saçın kendinden kaynaklı değildir.
saç uzmanları kepekten kurulmak için, kepek geçene kadar hergun kepek önleyici şampuanla saçı yıkamayı, tekrar kepek oluşmaması için ise bu şampuan haftada 2-3 kez devam etmeyi tavsiye ediyor.

2) sampuani hemen durulamayin.

kepek önleyici sampuaninizi saca uyguladığımızda bu şampuanı durulamadan en az 5 dakika saçınızda tutun, böylece kepek önleyici şampuan etkisini gösterip kısa sürede kepekten kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

3)saclarinizi tarayin

kepegini önleminin etkilerinden yollarından biri, banyo yaptıktan sonra saçlarınızı bir fırçayla tarayin. saçınızı taramak , sac yüzeyinde kendinden meydana gelen yağın, sac köklerine dağılmasını sağlayacak böylece saçınızın kurumasını önleyecektir.

4) stres ve stresli durumlardan kacinin

stres kepek oluşumunu tetikleyebilen etkenlerdendir. bu nedenle size önerimiz stresle başa çıkmaya,stresten uzak durun.
sağlıklı beslenin. vücudunda aldığınız besin çok önemlidir. fast food ve şekerli gidala4 gibi sağlıksız yiyeceklerin fazla tüketimi ciltte ve sac derisinde problemlere neden olan şeylerdendir.

5) yogurtla kepekten kurtulun

kepekten kurtulmak için doğal yöntem arıyorsanız yoğurttan yararlanabilirsiniz. saçınızı yıkayın ve durulayın, sac derinize masaj yaparak yoğurt yedirin.10-15 dakika bekletin.ve saçınızı durulayın.

6)bitkilerle gelen sifa

2 yemek kaşığı kekik,nane veya adaçayı demleyip,ılık halde saca uygulamak ve sonunda sirke ile saçı durulamakta size çözüm olacaktır. bunun için kuru veya taze otlardan yahut poşet çaylardan yararlanabilirsiniz.yapmaniz gereken; demliki ısıtın ve cayi damlayın.ve bu suyu bir bardağa bosaltin.10-15 dakika demini alsın, ve ılık olarak sac derinize uygulayın.

7)aspirinle tedavi

2 asprini ince bir peçete veya bir bezin içinde ezin. sert bişeyle hafiften vurarak da ezebilirisiniz. bu ezilmiş asprini kullandığınız şampuanla ekleyebilirsiniz. şampuani hemen başınızdan durulamayin. 2-3 dakika başınızda tutun.

7)dogal yaglar

sedir ağacı yağından 7 damla ,selvi ve ardis yağından 10'ar damla olmak üzere tüm bu yağları karıştırın. sac derinize uygulayıp, 1 saat saçınızda tutun. daha sonra saçınızı şampuanlayıp durulayın,kepekten eser kalmayacaktır.

8)zeytinyaği

saçlarınızı yıkamadan önce saçlarınızı ve sac

1

banyonun sonunda en son bir kova suya yarım çay bardağı sirke koyup öyle durulanın işe yarayacaktır.

1

saçınızı doğal olan yeşil sabunları kullanın. ayrıca saçınızı sık sık yıkamayınız.