0

dişlerini fırçalamak tabi bununla beraber gün içinde yediğin çikolata,şeker,gofret gibi dişlere yapışıp orada yer edinecek yiyeceklerden olabildiğince kaçınman gerekiyor .özellikle karamel ve gofret bunlar en çok yapışan ve içeride yer eden gıdalar olduğu için bunlardan uzak durman çürüklerin önüne geçmende sana çok yardımcı olacaktır.bununla birlikte dişlerini fırçalayamadığın zamanlarda en azından yatmadan önce veya yemeklerden sonra ağzını temiz suyla güzel bir şekilde çalkalamanın büyük ölçüde faydalı olduğunu göreceksindir.listerine gibi ağız temizleme ürünleri diş ipleri gibi çeşitli ürünleri kullanıp daha iyi bir ağız sağlığı elde edip sadece çürüklerin önüne geçmekle kalmayıp olası diğer ağız sorunlarının da önüne geçmenize sağlayacaktır.

0

dış çürüklerine karşı misvak kullanılmasını öneriyorum çünkü faydasını çok gördüm

0

dişler düzenli olarak günde en az iki defa fırçalanmalıdır. soğuk içecekler ya da yiyeceklerden sıcağa geçerken dikkat edilmelidir: asitli tatlı ve şekerli yiyecek ve içecekler az miktarda tüketilmelidir. ağız ve diş bakımına dikkat edilmelidir. kabuklu yiyecekler ve sert cisimler dişlerle kırılmaya çalışılmamalıdır.

0

dişlerinizi fırçalamayı tabiki ihmal etmeyin. yediğiniz içtiğiniz maddelere dikkat edin. ama bunlardan da daha önemli bişey var ki o da misvak kullanmaktır. hiçbir katkı madde içermeyen bulabileceğiniz en doğal yöntemdir.