0

sevmeli miyiz vazgeçmeli mi?

birisinden hoşlanıyorum :) onu sürekli düşünmek istemiyorum ama sürekli aklıma düşüyor ne yapmalıyım

18 cevap
0

bence karşındaki kişiye gore degisir bu eger gercekten degecek biriyse sonuna kadar sevmelisin derim seven insan herşeyin ustesinden gelir mesafe kavga gurultu hepsi boş sen guveniyorsan bitmiştir en guzeli de karşılıklı sevgi zaten o zaman tum çabalarına değer bazen iyi ki vazgeçmemişim dersin ben de oyle yaptim karsimdaki insani kaybetmemek ugruna asla vazgeçmedim elimden geleni yaptim ve iyi ki yapmisim diyorum kalbinin sesini dinle gurur mantik kimseyi mutlu etmez tek tarafli bile olsa icinde ben korkaklik etmedim çabaladım demenin rahatligi olur bakarsin karşılık gelir bu isler hic belli olmuyor kesinlikle vazgeçme

0

mantık hangisine el veriyorsa ona göre davranış göstermelilerdir bence.

0

sevmek güzel şey. her ne kadar günümüzde anlamını yitirmiş olsa da bir umuttur insanı yaşatan.
sevin, insanı, yeri, göğü, hayatı, hayvanları, doğayı, yaptığınız işi, yaşadığınız ülkeyi, yaşadığınız şehri her şeyi herkesi sonuna kadar sevin.
meşhur karma hikayesi vardır ya, sen evrene ne verirsen, ne gönderirsen evren sana onu verir. bunun gerçekleşme şeklinin tam olarak bu olduğuna inanmasam da, doğru bir tespit olduğunu düşünüyorum. siz evrene sevgi yayın, evrende, hayatta sizi sevsin.

etrafımıza ağaçlar, güller, çiçekler ekersek etraf güzelleşir hem de sadece bizim için değil, başka insanlar içinde güzelleşir. o güzelliği gören insanlar, güzele teşebbüs eder. bir süre sonra bakmışsınız herkes etrafını yeşertiyor, güzelleştiriyor.
etrafımıza kavga, öfke, nefret, üzüntü, hüzün ekersek hüzünden hüzünlenen insanların hüzünlendirdikleri insanlar görünür, öfkenin hızla yayılışına şahit oluruz. günün sonunda baktığımızda her taraf öfkeli, asık suratlı insanlar ile dolmuştur.
ikisini kıyasladığımızda insan ruhu gereği güzeli, ruh açıcı, sağlıklı buluyor. diğerini karamsar bir hava olarak görüyor.
o nedenle sevmeli ancak neyi ne kadar sevdiğimize dikkat etmeliyiz. sevgi ölçülemez elbet ancak hayatınızın merkezine koyacak kadar kimseyi sevmeyin ya da sevmek için acele etmeyin. aklınızı bir kenara atmayın, bir anda düşmesin aklınıza, planlayın aklınıza düşeceği anları. beyninizi buna alıştırın. cümlenin başında dediğim meseleyi diyorum yani; önce kendinizi sevin, sonra bir başkasını. kendinizi önce sevmezseniz bir gün bir bakmışsınız, çölde susuz kalmışcasına sevgisiz kalıp, kendinizi sevecek haliniz bile kalmamış, dışardan bir sevgiyi umar hale gelmişsiniz.

1

sonuna kadar sevmeliyiz. sevmek çok güzel bir şey ence sevilmekte öyle:)

1

ben karsimdaki kişiye gore karar verirdim byle biseye eger ki imkansizsa bir insana emek verip boşa gidecekse ya da o sevgimiz ilerde önü kapali yollara cikacaksa yol yakinken vazgecmektir dogru olan bazen bazi durumlarda mantigimizi dinlemeliyiz ilerde mutsuz olmaktansa yakindan dönmek cok emek vermeden yollari ayirmak dogru gelir bana...

0

hepinize çok teşekkür ederim gerçekten para kazanmak vs değil bu yorumlar benim için çok değerliydi ss aldım hatta :)

1

bence sevmenin sınırı mesafesi yoktur. vazgeçmek bizi küçük düşürür ve hayata negatif bakmaya başlarız hayallerinden ve sevginden vazgeçme

1

bence sevmeliyiz sonuna kadar sevmeli ama umudu hiç yitirmeden o umut kırılsa da sanki kırılmamış gibi sevmeliyiz hiç vazgeçmemeliyiz ama hırs olarak anlaşılmasın sadece vazgeçmek istememeliyiz o kadar çünkü bir işi yapıyorsak en iyi şekilde yapmalıyız cehennemde bile yanacaksak en iyi şekilde yanmalıyız yaptığımız işin hakkını vermeliyiz. benim düşüncem bir işe başladıysak onu bitirene kadar bırakmamalıyız belki bu aptallık olabilir bazılarına göre ama yarın veya birdahaki gün ölebilirim neden unutmaya çalışırken kendimi bitireyim ki ona karşı hep yeniliyorsan bile sorun etme. batılı bir şairinde dediği gibi hep denedin hep yenildin olsun be bir daha dene bir daha yenil, daha iyi yenil.

1

kendinden daha çok değer verdiğini hissettiğin anda vazgeçmelisin.eğer vazgeçmezsen hayat senin hayatın olmaktan çıkar kendi kontrolünü sağlayamazsın ve hep karşındakine göre hareket edersin

1

eğer seni olumsuz etkiliyor ve huzursuz hissediyorsan vazgeçmelisin. eğer seviyorsan ve bu durum seni mutlu ediyorsa karşıdan da bir ışık görüyorsan devam etmelisin :) umarım her şey senin için çok iyi olur :)

0

denocans bu durumun bende de var aslında hani karşımdaki insana bir ilanı aşk etsem misal ve hemen kabul etse benin onun basit bir insan olduğunu düşünürüm hani gerçekten imkansızı kovalamak isteme durumu bende de var :)

1

yanı kişi sevılmeye degerse nıye vazgeçmek gereksınki sevmek guzel şey keşke herkes sevmeyi becerebilse hayat ne ne olur ama kımse sevme yönünde degıl artık herkez bi garıp olmuş işinin görüldüğü kadar artık insanlar cok acımasız olmuş

1

bende en iyisi sevilmek.sevmek her zaman can yakar ancak siz sizi seven birini seversiniz canınız yanmaz.güven bu zamanda gerçekten çok zor.herşeyden çnce güvenmek lazım.eğer karşı taraf seni sevmiyor başkasını seviyorsa vazgeç.unutma kaçan kovalanır mantığı var kimse kovalayanı sevmez hep imkansızı yönelir.

1

sevmek öyle güzel bir duygu ki sevmeliyiz bana kalırsa. vazgeçmemiz gerekiyorsa eğer vazgeçeriz de. aslında bu durum olaylara yaşananlara yaşadıklarınıza bağlı biraz da ama sevmek olmalı bana kalırsa a

0

herkes vazgecme demis :) o zaman devam diyelimm

1

her seven vazgeçer aslında ikiside aynı şey birine hayatını vericeksen vazgeçmen lazım bazı şeylerden

1

bence sevmelisin. çıkarsa sıkıntı ilişkiyi bitirirsin. onun dışında seviyorsan kendini serbest bırakmalısın bence. içinden geleni yap, onları söyle. baştan vazgeçme..

1

sevmelisin çıktığın yoldan geri dönmemelisin