0

çaya gelen misafire akşam ise kraker, goflet gibi şeyler ikram edilir. eğer misafir öğlen veya ikindin geliyorsa yine yukarıda yazdıklarım verilir veya pasta, poğaça gibi atıştırmalıkta verilebilir.

0

kek börek kısır poğaça patates salatası tavuklu meze de cok guzel oluyor yapacak vakit varsa yaprak sarması tatlı tuzlu her çeşit bulundurmaya calisirim misafirden cok ev halki yiyor zaten :)

0

kuru pasta ya da börek, dolma, yaş pasta,bisküvi aklıma gelen bunlar.

0

börek kurabiye yani bu evde olan imkana göre farklılık gösterir durumun varsa daha iyisini alırsın yoksa elden geldiğince ne olursa onu ikram edersin.

0

çaya gelecekse benim annem bir kek yapar yanina cerez velan of bize misaifr gelsin diye dua edenlerdeniz

1

hoş gelmiş sefa gelmiş öncelikle çay demler kurabiye , kek , börek tarzı şeyler yapılıp alınıp ikram edilir.çayın yanında hoş sohbet ve atıştırmalık oldu mu daha güzel olur.

1

eğer ki akşam çaya misafirim gelecekse ilk önce arpa şehriyeli salata mı yaparım onun yanına kakaolu karışık kek yaparım 1 adet şerbetli tatlı yaparım trafik olarak sade poğaça tercih ederim unların sonrasında onlardan sonra çay sonrasında çayın yanına tekrar çerez koyarım en sonunda ise 3 aydan sonra türk kahvesi ikram edelim mesafelerine yanında çikolata ve lokum tercih ederek bu şekilde ağırlarım misafirlerimi

1

çaya bir misafir geliyorsa elimden geleni evimde ne varsa bulunan malzemelerle yemek yapmaya çalışırım bulgur makarna mantı bakliyat sebze vb seylerle ya yemek ya kahvaltılık hazırlarım yanina da ya cay koyarım yada soguk içecek bilirsiniz zaten biz toplum olarak misafirperver bir milletiz eğer haberli geliyorsa önceden hazırlık yaparım eğer habersiz se evimde ne varsa onu

0

çaya gelen misafirlere mutlaka bir şeyler hazırlarım. haberli geliyorsa zaten önceden hazırlık yaparım. kadınlarla uzun çay sohbetlerind genellikle kısır, börek, patates salatası, tuzlu veya tatlı kurabiye, gelin pastası, sade anne keki, havuçlu kek vs. yaparım. bir de çayın yanına çerez de indiririim. çekirdek, kuru üzüm, lokum vs. hazır abur cuburlarda hazırlayıp koyarım. genellikle evde pasta falan bulunduruyorum misafirim çok oluyor çok da severim çağırmayı. erkekli veya akşam saatinde çaya gelinirse kısır falan yapmam. tatlı falan indiririm çayın yanına. herkesin tercihi farklı.

0

yani çaya gelen misafirin eğer bayanlarsa yanında kısır sarma kurabiye kek bu şekilde ikramlarda bulunabilirim ama erkeklik misafirimce yanında kek kurabiye pasta türü ikramlarında bulunabilir m

0

gerçi ben çaya gelen misafire çok çeşit çıkarma peşinde değilim açıkçası… yani tabağa koysan bile pek yenmiyor. az ve öz ikramlık hazırlamayı seviyorum. en azından bir salata ve bir börek çeşidim oluyor benim. böreğimi patatesli yapıyorsam yanına salata olarak ya kısır yapıyorum ya da rus salatası yapıyorum. eğer böreğimi peynirli yapıyorsam, patates salatasını da yapabiliyorum ben mesela. yani o börek ve salata kombinim kesinlikle oluyor benim. bunların yanına ben birde hafif bir tatlı hazırlamaya çalışıyorum. şerbetli tatlı koymamaya çalışıyorum. ekmek kadayıfı gibi tatlıları yapmıyorum. en azından bir tavukgöğsü filan yapıyorum. tavukgöğsü yapmasam meyveli tatlılar yapılıyor ya hani, üstüne pudıng filan dökülüyor. öyle bir şey yaparım. yani bu şekilde 3 çeşit yapıyorum. eğer ikramlık sayısını dört yapacaksam bu genellikle kurabiye oluyor ekstradan. bazen üşenmezsem sarma sarıp sarma da koyduğum oluyor tabaklara. ama dolabımda her daim bir sarma oluyor benim. ani misafir gelmelerine karşı en azından hemen hazır ikram olarak verebileceğim bir şey oluyor. hemen yanına bir kısır. tamamdır… gerçi çok sık değişir ikramlıklarım. bazen evde mercimek köftesi hazırlayıp, üstünü streçleyip buzdolabında tuttuğum oluyor bir iki gün. dediğim gibi ani misafir gelmelerine karşı bir nevi bir savunma mekanizmasıdır nedir? sanırım küçüklüğümde annemin ‘’ne yapacağım?’’ gibi düşünmeleri benim bilinçaltıma işleyip böyle hazırlıklı olmaya itti. belli mi. ama en azından yedirmeyi sevdiğim için sıkıntı olmuyor bu konu benim için.

1

çaya gelen misafirlere 1 dal sigaram bedava :d

2

valla bizim evde pek bir şey olmuyor ne yalan söyleyim. :)kalabalık aile olduğumuz için genelde bu tarz şeyler misafire kalmiyor:) ama ben yinede kek,mısır patlatma gibi şeyler yapmaya çalışıyorum .

0

çay
piskevit
lokum
kısır
ıslak kek
mercimek köftesi
kavala kurabiyesi
kuru yemiş
patates salatası
çatal
kaşık
bıçak
poğaça
türk kahvesi
tulumba tatlısı
börek

0

çaya gele misafire çay börek kurabiye kahve ikram ederim

0

çaya gelen misafirlerime genellikle poğaça,kurabiye ve kek yaparım.hazır ürünler pek tercih etmem.