1

benim genellikle evimde her gün masamın üzerinde kek mutlaka bulunur. eşim yapar hatta; akşamları çayın yanında bir dilim yenilir istenirse. fanusun içinde hiç şaşmazımdır. bir de buzluğuma attığım pişmeye hazır gül ya da sigara böreklerim vardır. peynirli ya da patatesli olarak karışık koyarım. eğer aniden misafir gelirse hemen fırına atarım konuşma esnasında zaten hemen pişer. haberli gelecek misafir ise, o zaman yanına ekstradan yaş pasta ya da sütlü tatlı da yaparım. bazen dolma ve çerkez tavuğu da tercihim olur. misafirine göre.

0

poğaça, börek, ev yapımı tatlı, hazır tatlı ve kuru pasta gibi alternatif şeyler ikram edilebilir.

0

çaya gelen misafirlere evde tuzlu ve tatlı olarak pasta yapılabilir kısır olabilir

0

çaya gelecek olan bir misafir için, çayın yanına börek yapılabilir, kek yapılabilir(gerçi artık pek kek yapan kalmadı çayın yanına ama), sonra kurabiye çeşitlerinden yapılabilir... sarma sarılabilir, biber dolması doldurulabilir... poğaça yapılabilir... kısır ya da patates püresi yapılabilir ( belli kalıplara yerleştirilip tabaklara çıkarabilirsin. üç renk ayarlayıp yapan var)... tatlı olarak kıbrıs tatlısı yapılabilir. ya da haşhaşlı kek yapılabilir... yani aslında o kadar çok çeşidimiz var ki. ne yapacağını şaşırıyor insan.

0

çaya gelen misafirlere tabikiöncelikle çay yapilir.çayin yaninda patlamiş misir,kek,kuru pasta,yada bisküvi türleri genelde ikram edilir.

0

ben en çok revani, gelin pastası, elmalı kurabiye, kumlu pasta yaparım. ayrıca sultan sarması eğer beş çayı gibi ise kısır ve patates salatası ya da gül böreği yaparım.