0

çünkü fazla nankörüz hep fazlasını istiyoruz elimizdekilerin kıymetini bilmiyoruz.

0

küçük şeylerle mutlu olan insanlar var mutlu olamayan insanlar var ancak insan genel olarak hep daha fazlasını isteyen bir yaratıktır bence. birşeyler iyi veya kötü gider ama insan istemeye devam eder hep daha güzelini daha iyisini ister kendisi için. insan yaşar görür yaşayarak öğrenir ve hayata gelme sürecinde hep daha iyisi ile karşılaşmak ister bu her konuda böyledir. bir şeyi elde etmeyegörsün hemen daha fazlasına daha başkasına yönelir. tabi bu konuya göre de değişkenlik gösterir. kimi insan bir konuda daha fazlasını ister başka bir konuda fikri sabittir mesela değişkenlik istemez ama her insan da daha iyiyi daha güzeli isteme potansiyeli vardır bana göre. ama küçük şeylerle mutlu olabilen insanlar oldukça azdır onlarında kıymetini bilmemiz gerekir.

0

çünkü karşımızdaki insanlar için çevre için hatta tüm herşey için daha çok çaba sarfediyoruz uğraşıyoruz çabalıyoruz o yüzden biz insanlarda daha çok şey istiyoruz mutlu olmak için

0

sahip olduğun şeylerin sana ait olduğunun bilincinde olduğun için farklı arayışlara girersin. olması gereken şey budur. insan olmanın diğer canlılardan farkı düşünebilen bir varlık olması. duygularının arzularını isteklerinin olması. bir gün hayattan beklentin olmadığı bir döneme gelirsen ölmek istersin bizi canlı tutan şey arzularımızdır.