1

merak kediyi öldürdü diye bir laf vardır. bazen meraktan tehlike içeren konulara bulaşılabiliyor istemeden. hani filmlerde bir replik vardır "çok şey biliyorsun, ölmelisin ! " diye burda bahsedilen merak bu anlamda genelde.
sorgulamak güzel olsa da bazen cehalet mutluluktur. bir şeyleri bilip değiştirememek insanı mutsuz edebiliyor. değiştirmeye çalışmak da istenmeyen durumlara sebebiyet verebiliyor.

merak konusunda ilgi alanlarımızı doğru belirlersek, fazla meraktan zarar gelmez diye düşünüyorum.

0

insanın başına ne gelirse meraktan gelir sözünü de göz önünde bulundurursak,her şeyin fazlası zararlı olabilir,araştırıp bilinmeyeni öğrenmek çok güzel şeydir, ama çok fazla bilgi de çıkmaza sokabilir.

0

merak iyidir. insanı öğremneye ve keşfetmeye iter. ama fazlası insanı şstemediği durumlaracda sokabilir.

0

çünki fazla merak insanın başını belaya sokar örnek vermek istiyorum. bir cinayet işldndiğini düşünün bu cinayetin kim tarafından ve nasıl işlendiğini merak eden bir insan düşünül. çok fazla merak ettiği için merakını gidermek amaclı bi araştırma yapmaya başlayacaktır. bu arastırma sonunda bu cinayeti kimin nasıl islediğini ögrendiğini düşünelim.bu cinayeti işleyen kişi cinayeti çözdüğü için polise ihbar etmesin diye bu kişiyi öldürür. birazcık karışık oldu ama anladıgınızı düşünüyorum bir diğer basit örnek ise din konusunda meraktır dinin detaylarına girip merak gidermsk isterken delirmek mümkündür

1

rutin, alışılmış bir hayattan fazla dışarı çıkılmaması gerektiğini ifade ediyor bence. farklılıkların peşinde giderken öngöremediğimiz tehlikelerle, sıkıntılarla karşılaşabileceğimiz konusunda ikaz ediyor bu söz.

bana göre fazla olmasa da dozunda bir merak iyidir. insanın bilgisini arttırması, sorgulayıcı olması, yenilik peşinde koşması takdir edilesi özelliklerdir. biraz kendimizi korumasını bileceğiz tabii. bu da yine bilgili olmaktan, bilgelikten geçiyor.

0

çünkü insanın başına ne gelirse meraktan gelir.