0

merak bi nevi araştırmakta denir.konusuna göre iyi yada kötü olabilliyor

0

merak ettiğin şeylere bağlı aslında her önüne gelen şeyi merak edersen tabi ki iyi bir şey olmaz. herkesin hayatını merak ederek, kim ne yapıyor ne ediyor diyerek sürekli insanları sık boğaz ederek merak etmek çok saçma ve gereksizdir. insanların paylaşmak istemediği konulara saygı duyulmalıdır sürekli her şey didik didik edilmemelidir. merak bilim ve ilim içinse gerçekten daha faydalıdır doğru olan da budur. araştırmaya sevk eden şeyleri merak etmek doğru bir merak sistemidir.

0

fazla merak kısmen iyi kısmen de kötü birşeydir aslında önemli olan neyi merak ettiğinizdir. yani siz neyi merak ediyorsanız aslında bu tutum ona göree değişir. yani birine devamlı rahatsız eder gibi soru sormak bence doğru bir davranış değil karşınızdaki insan da bundan rahatsızlık duyar bir süre sonra sürekli soru sormak merak edip karşınızdaki kişinin hayatını kurcalamak bende hoş bir davranış değildir ama bas3n bir yere giderken detaylı sormak bilmek veya hayatından haberdar olmak için yakınlarının sorularda bulunması kötü bir şey de olmuyor aslında biz bazen bunalıp sıkılabilşyorus devamlı sorulan sorulardan ama allah korusun başımıza birşey gelse belki de anlatmak konuşmak daha önemli yani bu bağlamda mereka iyi ama hayatta hep böyle geçemez illa herkesin kendine göre özeli vardır herkes herşeyi bilmek zorunda değil veya birbiri ile paylaşmak zorunda da değil dedikodu anlamında olan merak hiç doğru bir davranış değil bence. yani merak durumu olaylara göre değişkenlik gösterebilir iyi de olabilir kötüde olabilir önemli olan sizin onu ne niyetle sorduğunuzdur aslında.

0

fazla merak elbette iyi değildir atasözü boşuna dememiş fazla merak başa bela diye merak ettiğiniz şey sizin belanızı hatta ölüm sebebiniz bile olabilir hiçbir şey gereğinden fazla araştırma mak gerekir.