2

hayat ve dostluk ne dir sizce ?

Hayatın zor olmasi acaba neye bağlıdır sizce ne dir ?

16 cevap
0

doğumdan ölüme kadar olan sürectir hayat.dostsa bu süre boyunca beraber olduğun bu sürecte ki zorluklara beraber gogus gerdigin kisi yada kisilerdir.dost baska bir seydir seni anlayabilen,anlayamasa da saygi duymayi bilen,guven veren,yoruldugunda guvenle gölgesinde dinlenecebilegin bir cinar agaci gibidir.onun icin her fedakarligi yapabildigin kisidir.dost beraber agladigin,beraber guldugun,beraber dusup beraber ayaga kalktigin kisidir.dostluk guzeldir karsilik beklemeden,cikarsiz,guvenilir,saf sevgidir.dostlarimizin kiymetini bilelim iyi ki varlar:)

0

hayat bir pasta, dostluk ise bu pastanın süsüdür. dostlarımızı iyi seçmeliyiz. kötü arkadaşlıklardan uzak durmalıyız. çıkar üzerine kurulan dostluklar çabuk biter.

0

insanoğlu doğar büyür gelişir yaşlanır ve en sonunda ölür bu safhada insanın kişiliği gelişir karakteri oturur düşünceleri farklılaşır yani bir birey olur bu aşamada insanlar hayatlarına bazı insanları dahil eder bu insanlarla alışveriş yapar konuşur sohbet eder kimisi ile iş ilişkisi kimisi ile de komşuluk ilişkisi yapar bunların hiçbiri dost değildir dost insanı dar gününde sıkıntılı gününde ve aynı zamanda sevinçli ve mutlu gününde yalnız bırakmayan destek veren kendisini değil de arkadaşını düşünen kişilere dost denir dost insan hayatında iki üç kişiden fazla olamaz diğerleri sadece arkadaştır dost bulmak çok zordur sen birine dost olursan o da sana dost olur sen ona bir adım gidersen o sana on adım gelir senin kusurlarını örter senin sıkıntılarını giderir dostum dediğin insandan hiçbir zaman kazık yemezsin o kazık yediğin insanlar gerçekte dostun değildir dost bulmak zor aşık veysel ne demiş dost dost diye nicesine sarıldım benim sadık yarim kara topraktır bu nedenle dost bulmak çok zor ama bir dost bulduysan da sakın kaybetme o dosta sımsıkı sarıl

0

hayattaki dostluk sıkıntını derdini paylaşmaktır hakiki dostluk basınsıkıstıgınds yetişmekte dostluk faydası olmaktır dosluk birini sırtını kollanaktır doğruluğu yazmauaş bitmez yaşanır

0

yani hayat güzel bir şey hayat zaten yaşamayı bilen insan her zaman güzeldir ve özellikle paran varsa zaten her şey sana güzel gelir. dostluk dediğimiz şey herkes öyle dostum diyemezsin. iyi bir seçim yapman lazım en bu hayatıma kadar her zaman iyi bir seçim yaptım ve benim arkadaşlarımdan sadece ikisi menfaatçi çıktı ama geri kalanların hepsi de iyi günümde ve kötü günümde yanımda olmuştur ve her zaman beni sevip, saymışlardır. dostluk dediğimiz böyle bir şey iyi gününde de kötü gününde yanında olacak ve her zaman sana destek olacak ama tabi önemli olan dostum bile dediğin de onu deneyip işte o zaman gerçek dostluğunu anlayabilirsin. çünkü bazı insanlar dostum desem bile düşmanın çıkabiliyor ve insanların iki yüzü vardır ama bunu bazen belli etmiyor kurnaz olan insanlar hani anca bu şekil inşallah açıklayıcı olmuşmudur.

0

dostluk güzel birsey iyi tanimak gerekir dostunu ama yinede dunya çıkar dünyası olmuş malesef dostluklar artık bu zamanda çok zor herkes değişik dostum diyorsun sırtından en çok dostun vuruyor benimde yakın bir dostum var mesela herseyinde paylasiyon ediyon ama işin içinde maddiyat olunca hiç dostluğunu görmedim malesef dostluk boyle bişey oluyor herhalde.

0

hayat yanında sevenlerin ve dostların varsa anlamlı, yoksa yaşamak hiç bir anlam ifade etmez.

0

insan once kendinin yani hayatinin kiymetini bilmelidir sonra dostluktur kendini dusunmeyecen dostunu dusunecen gibi enteresan laflarda hikaye her insan bi yerden sonra mutlaka kendi menfaatleri pesinde kosmak zorundadir

1

hayat ve dostluk içeriği o kadar çok doldurulabilecek iki kavram ki.hayat başlı başına bir yolculuk ve bu yolculuğa çıkmak için size sorulan bir şey yok,çıkmak zorundasınız.yolculuk boyunca birçok şeyi de deneyimliyoruz.yeri geliyor çok güzel bir yerde çok güzel yemekler yiyoruz, yeri geliyor sadece kuru ekmek soğanla karnınızda yürüyoruz.bazen mutluluğu etrafımızdaki insanlarla paylaşıp mutlu mutluluğumuz daha da arttırıyoruz, veyahut da sevdiğimiz birini kaybettiğimiz zamansa etrafımızdaki insanları bu acımızı paylaşarak acımızı dindirioruz.yaşadığımız hayatı isa en çok etkileyen 2 faktör var: bunlar sağlık ve ekonomik koşullarımızdır.hayatta sağlık sorunlarımız yoksa hayakırmızı istediğimiz gibi planlayıp yaşayabilme olasılığımız daha da artıyor.çünkü sadece ekonomik gücümüze bağlı kalıyor herşey ve zamanımıza.o yüzden istersek hayatımızı bir gezgin olarak, bir bilge, öğretmen, iş adamı yaşayabiliriz.hayatımızı seçtiğimiz meslek eş, iş,şehir hepsi etkiliyor.hepimizin temennisi güzel keyifli anları dolu dolu yaşanmış ve güzel yaşanmış bir hayat yaşlılıkta baktığımızda görmek istediğimiz.
dostluk ise, bu hayatımızı yaşarken anılarımıza şahit olan, mutluluğumuza ortak olan ve zor günlerimizde yanımızda olan hizmet verdiğimiz kişilerle olan hukuğumuzdur.yalnız başımıza geldiğimiz bu dünyada bize yalnız olmadığımızı hissettiren kişilerdir dostlarımız ve onlarla olan hukukumuzda dostluğumuzdur.
özetleyecek olursam hayat kendi başlı başına ayrı bir maceradır ve bu maceraları yaşarken yanımızda dostlarımızın olmasını isteriz ve yalnızlık hissetmek istemeyiz.

0

hayat ve dostluk görünür de oldukça farklı iki kavramdır. hayat sadece bir ömür diyebiliriz. ama dostluk sürekli aradığımız ve bulduğumuzda hayatımızda hep var olacak kişidir. dostluk hayatın içinden bize gelen bir hediyedir. çünkü günümüzde dostluk kavramı çok az ve kazık yemeyen çok az insan vardır. dostluğu ancak hayatta yaşayarak kazanabilirsin, başarabilirsin, bu yüzden hayat ancak yaşamaktır. ama iyi bir şekilde yanında huzur bulup her şeyini hayatını paylaştığın kişi ise dostundur.

0

cok farklı şeyler hayat yaşanacak biyer dostluk ise o yerde yandaşındır hayatı dostsuz yaşayamazsın kimse yalnız degildir herkese 1 sadık dostlazım dost herşeyin üstünden gelmene hayat kurmana aşk kurmana herşeye yardımcı olur dostun yaptıklarını ödeyemezsin ödenmez o sana yapar sen ona eger dostlukta para pul söz konusuysa o dostluk degildir bi nehir düşünün balıgı olmasa ne işe yarar ? siz nehirsiniz o balık işte beraber akıp gidiyosunuz o balıgı yakalayanlarda sizin düşmanlarınız o yüzden dostlugunuzu bırakmamak icin nehri durdurmayın dalgaları cogaltın ki kismse balık yakalamaya gelemesin eger böyle olursa her zaman bi kapınız olursa her zaman yanınızda birisi olur ama eger dost arkadaşl hic bişeyiniz yoksa en zoru budur insan hep eziyet ceker o yüzden sakın ola kimseyi kırmayn gönül kırmayın eziyet cekmeyi kimse istemez tabutunuzu tasıyacak adamlar da lazım degilmi ? o yüzden dostluk zor bi kavram herkes elde edemez ama edende bırakamaz mutlulukbi yandanda dostluktur dost ya herşeyini bilen herşeyini yapan herşeyi on numara ypan mesela benimdostum yok.

0

hayat dediğimiz şey hayatın içinde olmak , dost ise onunla beraber vakit geçirme kavramıdır . dostunuz varsa zaten hayatın içindesinizdir .

0

hayat yaşamakta oldugumuz şeydir. bu yaşamda eger saglam dostlarımız varsa yaşamak daha kaliterli olur. dost yeri gerildiğinde ailen olur, yeri geldiğinde sevgilin olur. bir dost hem kankan hem ailen olur. dostlarını dogru bir secimle secmekte fayda var.

0

dost dediğin geceleri dert ortağı ve kötü gun insanıdır vazgeçilmez bir an ve anıya tabıt tutulur

0

hayat yaşamdır dostluk yaşadığınız yaşamın yanında size eşlik eden daima yanınızda olan kimsedir.

0

ikisi çok farklı kavramlar. hayat bir nehir, dosluk ise o akan nehirde tutunduğun daldir.

seklinde kendi buldugum sözü buraya birakiyorum sevgili murat