0

ya bizim zamanımızda da kitaplarımız vardı da.. hocaların hiçbiri ilkokulda ders kitabınızı getirin demezdi. yani ortaokulda da ücretsiz dağıtıldığı zamanda ad hocalar kitapları istemezdi. biri bile demezdi ki kitaplarınızı getirin diye. sadece dersin defteriyle giderdik biz. ilkokuldayken sınıf öğretmenimiz tüm dersleri içeren bir kitap alırdı. tüm derslerin konularını da oradan işlerdi.

0

günde 6 ders görüldüğünü var sayarsak. en az 3 defter ve 3 kitap kesinlikle oluyor. ayrıca suyu ve yemeğide eklenince çok ağır oluyor. çekcekli çanta kullandırılması en mantıklısı bence.

0

biran önce tüm okullarda dolap sistemine geçilmesi gerekiyor bence. çocuklar daha 7-8 yaşlarında kambur olmaya başlıyorlar.

0

bazı çocukların ne yazıkki okulla pek bir alakaları olmadıkları için çantalarına tüm kitapları dolduruyor yani ders programını kontrol etmiyor kontrol edilirse çok da ağır bir yük yok aslında sadece gerekli olan kitap defter ve boyaları koysalar onlara daha az yük verecektir.böylece rahat ederler.önemli olan ders programını kontrol ederek çocukları yönlendirmek.

0

gün içinde kullanılmayan kitaplar,defterler sürekli çocukların sırtlarında. dolap sistemini bazı okullar yapsana da bence yeterli değildir. eğitim okulda olur eve taşımaya gerek yok.