0

şimdi ilk önce şunu belirteyim bu dünyada 50 yıldır yok dünyanın sonu geliyor, yok kıyamet kopacak az kaldı söylenir durur.ne olacaksa olsun artık olacaksa.insanları devamlı korku aşılayıp durmayın artık.

0

bizi nasıl bir sonun beklediğini yalnızca allah bilir. fakat ahir zamandayız ve çok iyi şeyler yaptığımız söylenemez. herkes önce kendine dürüst olursa ne demek istediğim daha net anlaşılacaktır. herkeste bir benim kalbim temiz lafı almış başını gidiyor. senin kalbin temiz de kardeşim sen tutup bile bile günah işlersen senin kalbinin temizliği nerede kalıyor. herkes yaptığı günahlara bir kılıf uyduruyor. yok şu nedenden yaptım yok ben zaten biliyorum günah olduğunu. sen bilince bir şey değişmiyor ki günah işlemiş oluyorsun sen. hatta bildiğin için daha günah. bilmediğimiz şeylerden zaten sorguya çekilmeyeceğiz. gerçi neden öğrenmedin diye soracaklar onun sorgusu ayrı. fakat bir çoğumuz işlediğimiz günahların bilincinde yapıyoruz bile bile. tövbe haşa bu küfüre giriyor resmen. sen zaten o günahları yapıp yapmamayla sınanıyorsun. senin kalbinin temiz olması senin o günahı işlemediğin anlamına gelmiyor ki. velhasıl kelam bir an önce kendimize çeki düzen vermezsek bizi neyin beklediği de az çok ortada. kimse kusura bakmasın. önümüzde ki yollar belli, seçenekler belli. ya cennete gideceğiz yada cehenneme. kendine dürüst olduktan sonra bile iyi bir insan olduğunu düşünüyorsan helal olsun sana. allah birine bin katsın daha versin ne diyeyim. ben kendime dürüst olduğum da sonumu pek iyi görmüyorum. ben kendimi kandırsam ne ki allah beni benden iyi biliyor sonuçta. bu gerçekten nasıl kaçacağım.

0

allah bilir ama kıyamet yakın bence.kıyamet alametleri gerçekleşmeye başladı .rezil ve vicdansız bir dünyada yaşamaya başladık .tecavüzler,işkenceler,iftiralar ,yalanlar,haram yemeler,zina ve kul hakları neler neler gördüğümüz her beş insandan 4ü kötü tabi kalplerini allah bilir ama yeri geldiğinde annemizi babamızı bile tanıyamıyorux ya .

0

allah bilir hiçbir fikrim yok hayırlısı neyse o olsun