0

edip cansever'in insan yaşadığı yere benzer dizelerim elbette katılıyorum nasıl bir toplumda yaşıyorsanız nasıl bir yerde yaşıyorsanız ona göre şekilleniyor sunuz nihayetinde tabii ki buna aykırı durumlar da ara sıra çıkabiliyor yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor diye bir laf vardır mesela bazen yaşadığı yeri beğenmeyip daha farklı yaşamak isteyen insanlar çıkabiliyor.

0

insan sonuçta yaşadığı yerin yemesine, içmesine, gezmesine, toplumuna ayak uyduruyor dolayısıyla da insan yaşadığı yer zamanla benziyor.

0

insan yaşadığı yere benzer,zamanla törpülenir,coşkusu söner ve bulunduğu ortama ayak uydurur.eger böyle olmazsa yabancılaşma ve varoluş soruları başlar.yaşadığım yere benzemek istemiyorum ben yeni yerler keşfetmek istiyorum.

0

insan yaşadığı yere benzemez sadece mahalle baskısından kurtulmak için öyleymiş gibi yapar.insanın taşıdığı özdür benzediği yer.şair burada mecaz yapmış olabilir belki

0

kişiliğimiz, hatta fiziğimiz çevre koşullarına göre değişip şekillenir...

zaten üstad böyle demişse vardır bir bildiği... :)

1

çoğunluk için geçerli olduğunu düşünüyorum ve kısmen de olsa katılıyorum. yaşadığım yerin varoş olmasından mütevellit açıkça söyleyebilirimki buradaki çoğu insan hatta pek çok yönümle ben de dahil yaşadığım yere benziyorum. çünkü bulunulan atmosfer zamanla sizi içine alıyor ve toplumla sorunsuz yaşayabilmek için uyum sağlaması gerekir. diğer yandan burayı bu hale getiren nedir o da uzun bir konudur vesselam.