0

hayır elime geçen parayı direkt harcamam lazım olur diye çantamda saklarım ama elime geçen para çok olursa bankaya yatırırım daha sonra lazım olduğu zaman zor duruma düştüm zaman paramı alabilirim eline geçen parayı direk harcarsam tutumlu bir insan olamam herkes bir köşeye parasını koymalı bence zor durumlar için çünkü neyin ne olacağını nasıl ve ne zaman olacağını bilemeyiz mesela benim annemin sandığında hiç 100 lirası eksik olmaz lazım olduğu zaman alır eline para geçtiğin zaman geri yerine koyar bence çok güzel bir şey hiç zor durumda kalmıyorsunuz

0

parayı bankaya atarım. faiz gelir üstüne. bende o faizli paramı çekip arsa alırım.

0

elime geçen paranın bir kısmını ayırmaya çalışırım ki beni idare etsin bir süre oda az bir miktar ayırırım. onun dışında genellikle harcarım yani ihtiyaçlarımı karşılamak için harcama da bulunurum.

0

hayır hemen harcamıyorum. harcadığım zamanlar oluyor mu oluyor hemen kitap aldığım zamanlarda oldu şimdi yalan konuşmayayım. ama mümkün olduğunca biriktirmeye de çalışırım yani. hayatta ne olacağımız belli değil. ileride belki bana göre şuan çok büyük mebla olarak görebileceğim bir masrafla karşılacağım. bilemeyiz ne yaşacağımızı. en azından 10 lira geçiyorsa elime mesela 2 lirasını kumbarama atarım ben.

0

hayır harcamam önce bir hesap yaparım geri kalanını değerlendiririm

0

hayır harcamam. elimden geldiğince birikim yapmaya çalışırım. ilerleyen zamanlarda lazım olur belki.

0

elime geçen parayı direkt harcamam bi düşünürüm

0

hayır genellikle üç beş kuruş kenarda kalsın diye harcamam

0

asla. masraflarıma göre plan yapıp ödemelerimi yaparım. gereksiz harcama yapmam.

0

kenara koyayım desem de olmuyor. uçup gidiyor sevdiceğim.