0

direk iş kurmak biraz tehlikeli olabilir çünkü bilmediğin bir işi ne kadar kafanda kurarsan kur yapamazsın. o işin detaylarını ve ayrıntılarını bilmeden hareket etmek seni sadece batırır. okumak tabi ki faydalı ama malesef bizim eğitim sistemimiz öğrenmeye değil ezberlemeye dayalı. ama bu açığı eksik olduğunuz alanlarda kendi eksiklerinizi gidermeye ve kendi kendinize öğrenmeye dayalı odaklanırsanız okul hayatınızda ve okul sonrası hayatınız başarılı olabilir ve istediğiniz yerlere gelebilirsiniz.

0

bu zamanda okumak bence boş çünkü o kadar okuyupta atama bekleyen insanlar bosta geziyor ama mesleği olanlar çalışıyor bence okumak boş is öğrenmek daha mantiklı okuyan insalar boşta ana mesleği bilenler çalıyor mesela aski de çalışanlar 3 bin maaş alıyor öğretmenle aynı maaşı alıyor ama okuyupta hala atanamayan kişiler hala boşta ama askiye alınanlar 3500 maaş alıyor okudu mu hayır okuyarak mi o maaşı alıyor yada okuyarak atanarak mi geldi oraya hayır birisinin aracılığıyla oraya girdi meslegi öğrendi girince ve kadrolu bir şekilde çalışıyor şuan nasıl bir dünya da yaşıyoruz görelim o yüzden okumayın meslek öğrenin .

0

bence meslek öğren okuma boş iş meslek daha iyi

0

bence çocukluktan eğitim alırken bir meslek de öğretilerek çocuk büyütülmeli.kesinlikle okutulmalı ama artık yeterli değil.

1

kardeşim şu zamanda okumak pek fazla işe yaramıyor okuyanda okumayamda aynı maaş alıyor aynı saat çalışıyor ama okumayıda bırakmıcaksın çalışmayıda ne cahil olucak sın ne de fakir yürütebilen insan ikisinide yapar.

0

sermayen varsa direk iş kur esnaf ol çok kazan. öbür türlü emek heba olabiliyor. ama ikisini de bir arada yapabilirsin.

0

bence okumak mantıklı ama yapa biliyorsanız okurken bir yandan çalışın daha gelirli tabi saatleriniz uyarsa

1

okumak her zaman geçerli olan bir katma değerdir. katma değer diyorum. kişiye + olarak her zaman her yerde karşısına çıkar. hele bir de okuduğunuz size diploma olarak sunulan sizi hayatınızda yeni ufuklar açacak iş hayatında başarılı olmanızı ve tercih edilmenizi sağlayacak bir şekilde geliştiyse o gerçekten en iyisidir.
okumak her bilinçli ve geleceği gören insanın tercihi olmalıdır.

1

bu devirde bir çok üniverste öğrencisi açıkta kaldığı için en iyisi iş öğrenmek .

0

ilk başta okumak is dediğin nedir o öğrenilir ama eğitim daha önemlidir hem cahil kalmazsın

0

kişisel bir soru dahi olsa herkesin derdi olan bir problem ortak .. 3 4 yıl içeresinde mezun olan üniversite öğrencileri şu devirde lise mezunu olarak sayılıyor ve lise mezunları ilköğretim mezunu olarak sayılıyor . meslek edindirme kursları teşvikler her ne kadar olsada yetersiz bulunan ibr ülkede yaşıyoruz hem mesleğim olsun hem okumak istiyorum diyenler meslek liselerini tercih ediyor zaten . meslek liselerinin tek avantajı staj olarak adladırılan kurumlara gönderip iş imkanı işi tanıma imkanı veriyor . hiç bir şekilde okumayanlar imkan veya diğer sebeplerden ötürü olan insanlarda bence değerlendirebilceği kurslara gidip bi an önce diploma edinmeli

0

bence ilk önce okumak.okudugunuzda diplomanızı alıp iyi yerlere gelip zaten aklınıza yatan bir iş kariyeriz olacaktir

0

bu zamanda ilk önce uyanıp okuyarak hayatını kendini daha dünyaya bile gelmemiş insanların hayatını kurtarmaya çalışmak gerek. nitekim ülkemizde bu ve bunun gibi örnekler mevcut fakat bilinmeyen yada daha doğrusu vatandaşın bilmediği bir takım engeller bizleri bu yönde etkisiz birer aday yapar. fakat herşeyin bir ilki vardır ama ilkin herşeyi yoktur tek başınıza olsanız bile ülkemizin geleceği için her zaman kendi zararimiza olacaksa bile doğruyu seçmeliyiz.

okuyarak hayatımızı bu sistemi değiştirmeye adamalıyız. başkaları için kendinizi unutun o zaman sizi hatırlayacaklar.

0

bence hiç bir zaman değişmeyecek olan sey eğitimdir,diploma insanın her döneminde faydasını göreceği belgedir.her ne olursa olsun çok zengin bile olsanız nasıl olsa işim var eğitimde neymiş diye 1 düşünceye kapılmamalıdır.eskiler boşuna dememiş sanat altın bileziktir diye.zenginlik gelip geçer,iş ortamınız bir gün kapanır gider ama elinizdeki diploma size her daim kurtarıcınızdır.işiniz hazır bile olsa önce eğitim alın sonra iş hayatna devam edin.her şeyin sıralaması vardır,şayet işiniz okumanıza mani değil ise her ikisinide devam edebilirsiniz.sıkıntı olacaktır ama 3-4 sene cekeceğiniz sıkıntı size ömür boyu kaznca dönüşeceğinide unutmamak gerekir.

0

eğer paraya ihtiyacınız varsa direk iş öğrenin. yok okumak size daha uyuyorsa okuyun. ama ben okumaktan yanayım. çünkü okuyunca maaşın fazla oluyor ve keyfine bakıyorsun.

0

bak lisede bir arkadaşım vardı. adı yılmaz. birgün okula geldi ve bana dediki ben okulu bırakıyorum bundan sonra gelmeyecem daha lise biriz. buna dedim ki olum yapma etme en azıdan liseyi bitir. bu da benim kafam basmıyor kardeş ben gidip meslek öğrenecem. sonra bunu 2 yıl boyunca hiç görmedim. okulada gelmedi tabiki. bunu 2 yıl sonra bir berber dükkanında gördüm. baya tıraş falan ediyor. dedim hacı mesleği kapmışsın. falan muhabeet ettik. sonra biz bir mahalleye taşındık. ben daha ozaman üniversite bile kazanmamışım. buna bir baktım kuaför dükkanı açmış. işler tıkırında altına araba çekmiş en kral ozaman iphone 5s ler çıkmıştı ondan elinde cebinde parlament falan. buna baktım kendime baktım. dedim keşke bizde okulu bıraksaydık okumasaydık. sonra düşündüm ve dedim ki yarın birgün ben bir baba olacam evladıma ne dicem ben lise mezunuyum falan mı. olmazdı. o belkide şuanda herşeyin sahibi yarın birgün belki kızı ve ya oglu kendinin okul okumadığına tepki bile gösterecek belki kendini ders konusunda kandıracak geçtim diyecek ama kalmış olacak e tabi bu da anlamadığı için birşey bilmeyecek. ama ben anlayacam. okul insana çok şey katar. ve kesinlikle içerisi boş bilgilerle bir yer değildir. ben şuanda iyi yapmışım diyorum kendime en azından çocugum ben bu dersi yapamıyorum dediği zaman ona tepki göstermek yerine onu daha farklı çalıştırma yöntemlerini anlatacam ama o yapamıyorum dediği zaman belki çocugunu azarlayacak. kalbini kıracak.

0

bence okumak dağa iyi iş ararsan senin ne işine yarar okul okuduktan sonra üniversitede bitirdiğinde bilgisayar bölümünde yada doktor öğretmen gibi çok şeyler iş safını olursunuz ben kendim okumadım okusaydim bilgisayar ve
telefon cok anliyorum ve imkanlarim olsaydi hacker yada yazilimci olurdum ama kimsedende ogrenmiyorum kendim 16 yasimda telefonsan 2 ayda telefonun icini okuyordum ve dedim okusaydim meslek sagibi olurdum simdide insanlarin kolesi olucaz size tavsiyem okumak en guzel.

0

bence kendi mesleğini yaparsan kralda sensin paşada sensin kimsenin emri altında olmazsın en azından ☺️

0

şu zamanda en doğru olanı geleceği kapsayan meslekler üzerinde çalışmak okumak pek fayladı olmuyor

0

su zamanda okumak daha mantıklı ama cevre olayı olduktan sonra okumak zor okul yerıne gezme tozma daha ıyı oluor genclerımıze calışmak ıse kısıye gore degısıyor calısmaya baslayınca hayatın gerceklerını de daha erken ögrenmıs oluyor ıste buda bır nevı hayat okulu ne kadar zor oldugunu ögrenılıyor