0

bakımları zordur.ilk önce o çiçeği tanıyacaksın.bazı çiçekler çok su ister bazıları az su ister onu bilmek lazım.sonra toprağını arada değiştirmek gerekir,ayrıca toprağını havalandırmak gerekir.güneş görmesi gerekir.zaten çiçek güneşe göre eğilir.ona göre çiçeğin yerini değiştirmeliyiz.bazı çiçeklerin yapraklarını da ıslatmak gerekir.mevsimine göre saksısını ayırmak lazım.yoksa çiçek ölebilir.sıcak ortamı severler genelde.dışarda bırakıp ayaz tutmasınlar yazık onlara.babannem çiçeklerle konuş der onlar da canlı seni anlarlar der.ne kadar doğrudur bilmem ama canlı olduğunu düşünürsek neden olmasın.onların da psikolojisi olabilir.çiçek bakıyorsanız hakkını verin öldürmeyin hem ortamımızı hem dünyamızı renklendiriyor onlar.

1

yerini sevmesi gerekir. ayrıca çiçekler ilgi isterler onlarla konuşulsun isterler, türüne göre suyunu iyi ayarlamak lazım, bir de haftada bir aspirinli su verirseniz daha çok çiçek açacaktır :)

1

çeçeklerin geneli güneş ışığını sever. bundan dolayı çiçeği güneş gören bir yere koymalısınız. daha sonra çiçeği gerektiği kadar suluyoruz. sularken suyu yavaş yavaş döküyoruz. asla suyu süratli veya hızlıca dökmüyoruz. çünkü çiçeği kırma ihtimali vardır. ve son olarak çiçeği okşayarak seviyoruz.

0

çiçeği güneş alan bir odaya koyulur ve şık şık sulanir

2

öncelikle her çiçeğe özel olarak uyulması gereken kuralları bilmek gerekiyor. bazı çiçekler fazla suyu seviyor mesela, bazıları ise ancak haftada bir, hatta onbeş günde bir suya ihtiyaç duyuyor.

çiçekleri ışık koyan yerlere koymak gerekiyor. biraz da ilgi ve sevgi ile güzel çiçekler yetiştirmek mümkündür evlerimizde.

2

çiçekler ilgi ister. düzenli bakım ister. toprağını yenilemen vs gerekir.