1

artık uyuşturucu kullanımı bile ilkokula inmişken çok garip bulmuyorum ama endişeleniyorum açıkçası. gelecek nesili zorlu bir hayat bekliyor. eğitim sisteminde sürekli geriye giden bir ülkede daha ne tehlikeler bekliyor bakalım çocukları. buna önce devletin, sonra ailelerin önlem alması gerekiyor. arkadaş çevresi ve yayın araçlarının etkisi de büyük.

0

keske ictikleri tek şey sigara olsa en azından daha az bir zararı vardır. bir çok çocugumuz yetersiz aile ilgisi yüzünden sokaklarda bası boş gezmeye basladılar. çocuklarımızı kötü yola sürükleyen insanlar onlara uyusturucu alkol gibi bir çok kötü alışkanlık saglamaktadır. ictikleri sigara,uyusturucu,alkol çocuklarımızın hayatını mafetmektedir. son zamanlarda 10-15 yaşlarında ki çocuklarda sıkca raslanan durumlar, sigara,uyusturucu,alkol,çakmak gazı,bali,tiner gibi zararlı maddeleri kullanmakta oldukları görünmektedir. peki ne yapmamız lazım çocuklarımızı nasıl korumalıyız ? ilk basta onlara çok baskı yapan bireyler olmak çok sakıncalıdır. onların fikirlerini,görüşlerini ve düşüncelerini ögrenip onlara saygı duymak zorunda oldugunuzu unutmayın. çocuklarımızı takip etmekiyiz, aman nasılsa mahallede arkadasları iledir sanki ne olcak diyerek başı boş bırakılan çocuklar her zaman kötü yolun bir adayıdır. gittiği yerleri,gezdigi kişileri,arkadaslarını sürekli olarak takip etmeli ve bilmeliyiz. etti arkadaslarının ailelerini ve kendilerini yakıntan tanıyıp çocugumuz için uygun bir arkadas olup olmadıgına karar vermeliyiz. sürekli olarak düzenki bir seklde mesela ayda bir hastanade madde kullanıp kullanmadıgı halkında test yaptırmalıyız. sürekli testin amacı eger madde kullanmaya başladıysa erkendem tespit ederek,zararın gelmesini önlemektir. çocuklarımıza sahip cıkalım korkuyalım heleki içinde bulunduğumuz dönemlerde bu çok önemlidir.

0

ailelerini suçlu buluyorum rabbim kimseye yaşatmasın ama bu durum gerçekten çok zor ya içim parçalanır çoğu zaman ve bakıp kendi evladımı hayal ederim benimki de olabilir sonuçta anne baba sevgisinden mahrum aile içi şiddet gören çocuklar bu duruma geliyor neler neler okuyoruz yani bütün kötü alışkanlıkları sokaklarda öğreniyorlar gerçekten yazık acınası durum çocuğun hatası değil ama anne ve babasının hatası kesinlikle çocuğun değil

0

ülkemizdeki yetkili kişilerin, görevlerini yapmadıklarını. siyasetçilerin toplumsal sıkıntılara ilgi göstermediklerini düşünürüm.

0

nerden buluyorlar ilk önce onu araştırmak lazım, ailelerin çoğu salıyor meydana sonra it kopuk oluyor güzelim çocuklar

0

evet bende geçen gün gördüm küçüçük çocukta sigara üzüldüm sokakta kaybolan hayatlar yazık.

0

ben çok üzülüyorum bu çocuklara, her türlü kötü alışkanlığa açık kontrolsüzce sokaklardalar.

0

onları görünce ben içiyorum bir yere gelemedim yol yakınken bu yoldan dönün diyorum.

0

özenerek yapılan bir şey kesinlikle yanlış buluyorum m