0

aslinda sokataki cocuklarda suc yok inanin asil suc onu evlenip dogurup ailenin gecimsizligi yuzunden babanin calismamasi yuzunden yada uvey baba uvey anne ile baski altnda kalan cocuklar calistiriliyor cocuklar eve gelmiyor uzaklasiyor tabiki malesef sonra sokadaki arkdaslri ile gecim saglamaya calisan cocuklar sigara ile basliyor uyusturucu alkol ve hirsizlik gibi seylere surukleniyor vede ya olume ya ceza evine yada yetistirme yurtlarlarina gidiyor tabiki aslinda devlet el uzatsa yok elin disardan gelen insanlarina cikar ugruna bakar kendi insanina asla kalacak sosyal yerler as yerleri sokaktaki kisilere is 've yurtlarda duzgun okuma kosullari saglasa asla ulkemizde boyle seyler olmaz ama en basta belirttim asil suclu aileler baska bisi yok bence utaniyorum durumum olsa keske cok iyi el uzatsam oldugu kadar yapmaya calisiyorum.

0

gerçekten hallerini durumlarından çok üzülüyorum. bence o çocuklara artık sığınma evi falan bulunmalıdır.o çocuklar şimdi karda kışta gerçekten çok zorluk çekiyorlar birkaç çocuğu görmüştüm hatta geçen günlerde yani çocuklar kenarda iki tane kardeş galiba ikiz kenarda oturmuş dileniyorlardı. gerçekten halini çok üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor açıkçası sadece para vermekten başka elimden başka bir şey gelmiyor. keşke o çocukların bir ailesi olsaydı gerçi ailesi vardır ama ne durumda olduklarını gerçekten belli değil. o yüzden çocuklarla bence bir sığınma evi açılmalıdır sokaktaki çocukları oraya toplanmalıdır en azından devlet.

0

sokakta yaşayan çocuklara gerçekten bir yandan çok üzülüyorum ancak bir yandan da hak ettiklerini düşünüyorum. genel olarak kendilerinin evi terk ettiğini düşünüyorum. bu söylediklerim kesinlikle 20 yaş ve üstü olan çocuklar için geçerlidir. ufak çocuklar için bir şey demiyorum. ancak 20 yaş ve üstü olan çocuklar kesinlikle evi kendileri terk ediyorlar terk etmez sen ara daha iyi olur diye düşünüyorum. ancak baktığımız zaman bu kış günü sokakta kalmak çok zor ve imkansız gibi bir şey umarım allah yardım eder sokakta kalan tüm çocuklara ve sıcak bir yerde kalabilirler.

0

keşke sokakta yaşamasalar diye düşünüyorum. üzülüyorum, devlet yardım etse güzel olacak ama bazıları alışmış ya da anneleri babaları o şekilde yetiştiriyor. hani sokaktalar ama akşam bir bakıyorsun annesi kolundan tutup götürüyor.

0

sokakta yaşayan çocuklar bizim kanayan yaramızdır. bu çocuklara sahip çıkmak ve onları sevmek boynumuzun borcudur. bir çocuk neden sokakta yaşar, derteliri ve sıkıntıları nelerdir, annesi babası istemediği için mi sokakta yaşamaya terk edildi. bu gibi nedenler sokakta yaşayan bir çocuğa sorulması gereken temel sorulardir. bu çocukları tekrar topluma kazandırma çalışmaları olmalıdır ve bunun için özel yardım almaları şarttır.

0

sokakta yaşayan o kadar çok çocuklar ki aslında çevremize baktığımız zaman görüyoruz. sokakta yaşayan çocuklara oldukça yardım etmeye çalışan biriyim. ama eğer anne veya babaları varsa sokağa onları bırakıyorsalar tabii ki de bilemeyiz. bu yüzden sokak çocukları için aslında bir yardım yeri olması daha mantıklı geliyor. özellikle kış aylarında havanın soğuması ile birlikte sokakta kalan çocuklara yardım edebilecek bir dernek olması gerek.