0

sigaraya ulaşım ve içme konusunda ne kadar zorluklar çıkartılsa da gençler arasında yaygınlaşıyor. gençleri çok iyi bilinçlendirmek ve hatta ailede içmeyerek onlara iyi örnek olmak gerektiğine inanıyorum. onların yanında sigara içip '' aman sakın içme, çok tehlikeli'' demenin bir anlamı yok. çocuklarımızı seviyorsak onlara güzel örnek olmak zorundayız.

1

birilerinde görüyordur da öyle içiyordur muhtemelen.. yoksa o nedir ya 10 yaş dediğin yani ilkokul 4-5 falan.. bana saçma geliyor ve yanlış da aynı zamanda.. ailesi bilmiyor mu görmüyor mu anlamıyorumki..

1

yanlışlıkla enter'a bastım... işte yok para vereyim gitsin başımdan, tableti telefonu vereyim gitsin başımdan diyip de ilgilenmeyince bir süre sonra çocuğun ne yaptığından haberiniz de olmuyor malesef. yani çoğu şey ailede bitiyor bu durum.

1

evet, o yaşlara kadar düştü maalesef. aile büyüklerinde bir sürü sigara içen de oluyor... onlardan görüp başlayan çok çocuk da oluyor. benim bir kuzenim var. yani aramızda 12-13 yaş filan var. 12-13 yaş büyüş benden o kuzenim. kocasıyla beraber sigara içen biri yani. o kuzenimin babası da sigara içen biri. işte neyse o kuzenimin iki oğlu var. büyük oğlu sigara içiyor. alkol alıyor. biraz da ailede ne görüyorsa çocuk onu da uyguluyor yani. ailesi bırak sigarayı dese ne olacak. kendileri de içiyor. arkadaş ortamının da etkisi büyük oluyor onu da unutmamak gerek. aileler çocuklarını ne kadar éparayı vereyim, gitsin başımdan"

0

bence ailelerin sıkı yönetimde olmalarında yarar var bide en başta aileninde bu konuda gerekeni yapması lazım sigara içiyorlarsa bırakmalılar çünkü çocuk neyi görürse aileden onu örnek alır çocuğun arkadaşlarını iyi seçmesi için ona yardımcı öncü olmak gerek

0

on yaşındaki çocuğun elinde sigara görüyorsan yine iyi. on yaşındaki çocuk artık esrar içiyor bonzai içiyor. zaten bunlar ilgisiz ailelerin çocukları. on bir yaşını göremiyor çoğu. yazık bu ülkenin geleceğine doğrusu.

1

uyuşturucu kullanımı bile ortaokul seviyelerine düşmüşken hiç şaşırtıcı bir durum değil gerçekten. temennim hiç bir bağımlılığa bulaşmamaları ve tüm kötülüklerden uzak durmaları. ancak bu eğitim sistemi ve adaletsiz dünya içerisinde ne kadar mümkün tartışılır. aileler akıllı telefonlara ayırdıkları vakti keşke birazda çocuklarına ayırsalar. nasıl bir yeni nesille karşı karşıya olduğumuz fikri beni oldukça üzen bir konu.

0

eğitim özele dönüşüyor özellikle istanbul da bir ilkokulda 2 bin tane öğrenci varmış sınıfları 40 kişinin altında değil öğretmen yetersiz gençlerde hatta çocuklar da bile gelecek kaygısı hayalleri olsada gerçekleştire bilir mi bu şartlarda malum eğitim sistemimiz sınavlar değişiyor bu kadar sitres ve kaygı çocukta bunalım yaratıyor oda çevresinden de görerek sigaraya başlıyor yani ona kısa zevkler veren şeylere yöneliyorlar gençler çocuklar üretemiyor o yüzden de böyle gereksiz sağlığına zararlı şeylere yöneliyorlar