0

doğuştan yaratılış şekilleri gereği biliyorlar

0

doğası ve yapisi ile ilgili bir iş olabilir yani biz direk lavobaya gidecegimizi bilmiyorduk

0

kedi kumlarının onlara özel bir kokusu olduğunu duymuştum. tabi bu ne kadar doğru bilemiyorum.

0

kediler zekidir ve eğitmeye bağlıdır bu yüzden ne öğrenirse onu yapar

0

kediler, doğada da tuvaletlerini yapacakları zaman kumları eşeleyerek tuvalet eylemlerini gerçekleştirmektedirler. bence bu onların doğasında var ve kum gördükleri zaman tuvaletini yapıp üstünü kapatmak istiyorlar. içgüdüsel olarak yaptıklarının pislik olduğunun farkında oldukları için üstünü kapatmak istiyor olabilirler.

0

kediler akıllı bir canlidir temiz hayvandir ve ihtiyaci geldigi zaman hemen kumun basina giderler ve kazmaya baslarlar kazdigi yeri kakasini yaptiginda onu geri örterler .

0

iç güdüsel olarak benim kedilerimin anneleri ölmesine rağmen herhangi bir kuma yapmasını biz öğretmeden oraya yapmaya başladılar. hatta kumları çok fazla kirlenince başında miyavlayarak kumun değişmesini bekliyorlar.

0

öncelikle kedilerin tuvalet eğitimini yaptırırken bir oda belirlenmeli ve sürekli yer değiştirilmemelidir. çünkü bu sefer kedi her yerde kum var sanıp tuvaletini yapabilir. yer değiştirme ne gibi bir durumda yapılır. baktık kedinin kumu aynı yerde olmasına rağmen başka yerlere yapıyorsa kumunu o zaman yer değiştirin ve sürekli yaptığı yere koyun. böylelikle kendiniz alışacaktır. mamasıyla çok yakın yere koymayın nasıl bunu insanlar da sevmiyorsa hayvanlar da sevmiyor. bir de insanların onun gördüğü yerde yapmazlar. onlar da tıpkı insanlar gibi rahatsız olurlar.

0

kedilerin yaratilistan olan bir ozelliktir.ama bunu annelerinin yardimiyla ortaya cikartirlar yada sahipelrinin evde egitmeleriyle alisirlar.sokaktaki kediler kendi cabalariyla ve annelrinden ogrebirler.evde beslenen evcil olan kediler sahiplerinin eve kum almasi ve onun ilgilenip egitmesiyle yaratilistan olan ozlellik disari cikar

0

valla benim doğuran kedilerim ilk başlarda yavrular yerlere işiyorlar. daha sonra 1 2 ay daha geçince kendilerini kuma koyuyorum direk kuma yapmaya gidiyorlar daha sonra. çok tatlı kediciklerim vaaar.

0

bence kediler kuma kaka yapmayı tabiatı gereği bence biliyorlardır. en azından insanlar gibi değil kediler. daha edepli, daha temizler en azından. insanlar maalesef ki şifona bile basmaya üşeniyor lar ve gerçekten de çok pisler bazı insanlar. o yüzden kediler bence kendileri biliyorlardır tabiatı gereği. başka bir şey aklıma gelmiyor açıkçası.

0

kediler nereye kaka yapması gerektigini asla dogustan bilmez. bu tamamen eğitim meselesidir. sen kediye eger baska bir yerde kakasini yapmasi gerektigini egitirsen oraya yapar. bu tamamen hayvanların alışkanlıklarindan kaynaklanır. ödul verip buraya yap dersen oraya yapar

0

doğa'nın kanunlarından birtanesi de bu, bizler nasıl tuvaletimiz geldiğinde tuvalete yapacağımızı biliyorsak, kedilerde kuma yapacağını bilir. çünkü dışarda toprağı eşeleyip yapıyorlar. kediler insanlardan daha akıllıdır, en azından pisliklerini kapamayı biliyorlar.

0

insanlar nasıl tuvaleti geldiğinde tuvalete gitmeyi biliyorsa kediler de bilir herşeyin başı eğitimdir insanda tuvaleti eğitilerek öğreniyor hayvanda pek bir fark yok aslında

0

bilmezler sadece kediler çiş veya kaka yaptıklarında üzerini kapatmak isterler bunun içinde kumu torağı tercih ederler

0

kediler doğuştan boyledirler gayet temiz hayvanlardir.allah tarafından kediler böyle yaratilmislardir.kediler kumu eseleyip kakalarini kuma yaparlar ve daha sonra kumun üzerini orterler. çok güzel bu özellik bence manaları etrafta kalmıyor keşke insanlarda kediler kadar temiz olsa.

0

aslında kedilerin bu özelliği doğuştan gelen bir özelliktir sonrdan öğrenilmez kedilerin doğuştan itibaren kendileri ile gelen bir iş güdüsel davranıştır ve oldukta etkileyici çoğu insanın yapamadığı bir harekettir

0

aslında kediler kuma kaka yapmasi gerektiğini tabiatı gereği yaptıktan sonra üstünü kapatma denilen yani kakayi kumla örtüyorlar içgüdüsel bu durum yani genelde ev kedileride kuma kaka yapmazlardı ama kedi kumu denilen bir kum cesidçeşidi var bu kumun içind e mentol mu yoksa farklı bir kokumu var bilemem tam hatırlamıyorum su anda ondan vardı ve kediler bu kokuya doğru giderler rahatlama düşüncesi ile böylelikle hem daha rahat dışkıyı vücuttan atarlar hemde daha temiz olacağını düşünürler olay bu yani kediler peygamber efendimizin sırtını okşadığı bir hayrandır sonuçta

0

yaratılışlarının gereğini yapıyorlar biz nasıl ki tuvalet eğitimini annemizden babamızdan öğrendik onlar da o şekilde büyüklerinden öğreniyorlar.

0

içgüdüleri böyle çünkü. sen nasıl tuvaletini tuvalette yapıyorsan oda orada yapıyor. temiz yapıyorlar ama :d