0

bebekler mekonyumlu doğumdan dolayı ilk yeni doğan bebeğin kakası siyahtır ilkine ben korkmuştum o zaman hastanedeydim normal olduğunu söyledi. ondan sonra yeşil geldi bebeğin kakası ondan sonra sarı oldu. şu an zaten kendisi 15 aylık olduğu için ek gıdaya geçti. gerçek fazla yemesine rağmen gene de rengi normal sorun olmadığını söyledi doktorlar kendi bebeklerin kakası son 6 aya kadar benim oğlumun sarı renkte 6 aydan sonra ek gıdaya geçildiği için kaka rengi değişebiliyor. özellikle kan şurubu falan içiyorsa da siyah gene gelebilir. bunda korkulacak bir şey yok kan şurubundan dolayı bebeğin kakası siyah da gelebilir. yani bebeğinin sağlıklı olmasını zaten kakasından alıyorsun. ben de zaten doktora falan gitmiştim bir korktum da sorun olmadığını söyledi. eğer böyle değişik bir renk kaka görürseniz zaten hemen doktora gitmenizi tavsiye ederim.

0

ilk zamanlarda mekonyum yuttugu için yenidoganda zaten siyah renkte olur ve mekonyum temizlendiginde yenidogan kaka rengi normal rengine ulaşır ve anne sutune göre yada mama alma durumuna göre bu renk degiklik gösterir .normal bir yenidoganda kaka rengi normal sarı renkli ve hafif civik koyu arası bir renkte olmalıdır genel olarak sarı renkli ve hafif cıvık olmalıdır bide aldığı gıdaya bir kokusuda değişiklik gösterir.

0

mekonyum ilk iki üç gün içinde tamamen biter koyu yeşil siyah arası bi renkte olur. sonraki sağlıklı kaka rengi altın sarısıdır

0

koyu renkli oluyor bir süre daha sonra normal renge dönüyor .