0

eşinizle tartıştığınızda ve konuşmadığınızda ilk kim özür dilemeli suçlu ya da suçsuz olsa da?

kadın mı özür dilemeli adam mı özür dilemeli görüşlerinizi bekliyorum

9 cevap
0

kim suçluysa o özür dilemelidir. bunun kadını erkeği yok. kim haksız ise o özrünü dilemeli. dilemiyorsa zaten empati yapmayı bilmiyordur bence.

0

haksız olan taraf kim ise, o özür diler. kim hata yaptı ise veya herhangi bir yanlış veya kırıcı bir kelime vs. söylediyse özür dilemekten de çekinmemelidir. kadın yada erkek fark etmez insan kendini bildikten sonra gerisi önemli değildir. bazen kızgın olabiliyoruz istemediğimiz kelimeler ağzımızdan dökülebiliyor. bu sebepten ötürü haksız olan taraf kim ise o özür dilemelidir. tabi bununfarkında ise eğer bazı insanlar bunu farkında olamıyorlar. yani yaptıkları yanlışları hataları göremiyorlar veya o an ona o doğru geliyor. herkes kendini savunma güdüsü hissediyor tartışırken oysa sakinleşince objektif olmaya çalışmalı ve gerçekleri görmeliyiz. ortak bir nokta bulunabilir çözüm arayabilirim yeterli iletişimi iz sağlam olsun birbirimizden özür dilemekten çekinmeyelim. aksine birbirimizi kırmaktan çekinelim.

1

tabiki suçlu olan taraf özür dilemeli ama herkes kendi tarafından bakınca haklı gözükür. önce empati kurmayı bilmek gerekiyor ardından haksizsak özür dilemek, değilsekte karşı tarafa bu durumu izah etmek gerekiyor diye düşünüyorum.

1

ilk kim özür dilemeli diye bir kural olamaz suçlu olan özür diler bu kadar basit. bunu da cinsiyetleştirmenin anlamı yok

1

her ilişkide illaki kavgalar olur. bu kavgalarda herkes kendine göre haklı oldugunu düşünür. saglıklı bir ilişki yaşamak ve sürdürmek için sinir anında kavga etmek yerine sakinlesmeyi beklemek en saglıklı olanıdır. bir taraf sinirliyken diger taraf alttan alırsa kavga olmaz. diyelim ki bu kavga oldu ve işimizi üzdük. bi erkek olarak gönül alıyorsak eger ilk basta güzel bir çicek alıp karımızdan özür dileye biliriz. bu yöntem işe yaramayacak kadar büyük bir sorunununuz varsa öncelik ile geçmiş olsun. pamuk eller cebe. hiç bir kız yüzüklere dayanamaz bir yüzük alıp özür dileyerek onun gönlünü alacaksınız diye düşünüyorum. gene fayda etmediyse yapacagınız tek şey sakınlesmesini beklemektir. zamanla herkes kendiliğinden düzelecektir akışına bırakın herseyi. oluru varsa olur yoksa bunun sonu allah korusun ayrılık ile sonuclanır. bir bayan adına özür dileyip gönül alacaksak. kocamızın sevdiği yemekler ile bir sofra kurun emin olun bu çok etkili olacaktır. boşuna dememişler erkeğin kalbine giden yol midesinden gecer diye. bu yöntem işe yaramadıysa sorununuz büyük demektir geçmiş olsun bayanlar. kocanızın takımına ait bir forma almayı ve bunu imkanınız varsa o takımın oyuncularına imzalatın. emin olun buna hayır diyecek ve mutlu olmayacak bir erkek yoktur. eger buda işe yaramazsa sizde sabırla bekleyin. oluruna ve akışına bırakın düzelecegi varsa kendiliğinden düzelir. düzelmesse allah korusun ama sonucu ayrılık veya siddetli geçinmezlik gibi sorunlar ortaya koyabilir.

1

eşimle tartıştığimda ben çok trip atarım heyer eşim hakkında ben özür dilemek sadece küsme bana derim heyer ben haklıysam o benden özür diler cnku ben özür diliyemiyorum yani ama bn hep haklıyım hiç o haklı olmadı ama haksz oldugunuda kabul etmiyor odun

1

kimin hatası varsa o özürdilemeli tabi affetmekte büyük erdemdir

2

kimin önce özür dileyeceği kabahatli olan tarafa göre değişir.kim suçlu ise o özür dilemeli suçunu kabul edip düzeltmelidir.

1

kim suçluysa o özür diler. özür dilemekle ağız asinmaz.