0

özür dilemek erdemli bir davranıştır. insan yapmış olduğu bir hatadan yanlıştan döndüğü zaman karşısındaki insandan özür diler veya kırıcı bir şey konuştuysa yanlış anlaşıldıysa karşısındaki insanda bu tutum ve davranışlara karşı kırıldıysa ondan özür dilemeye ve kendini affetirmeye çalışır. özür dilemek hatanın farkında olduğunu gösteren güzel bir davranıştır. insan hatasının farkına varıpta özür dilemesini bilirse erdemli bir insana olur ve karşısındakine güven verebilir. bu sorunu bir şekilde çözmeye çalışan insandır özür dileyen inan. bu yüzden en çokta yapmış olduğu şeylerden ders çıkarması özür dileyen bir insanın iyi biri sorun çözen anlayan ders çıkaran pişman olan insan olduğu anlamına gelir

0

özür dilemek kişiyi ahlaken güçlü ve erdemli konuma sokar. bunun böyle olduğunu ahlaken bu yetkinliğe sahip olmayan kişiler anlayamadıkları için özür dilemeyi kendileri için bir gurur vesilesi zul görürler.

0

özürdilemek, yapılan yanlış bir davranışın düzeltilmesi için insani bir davranıştır. kişi bir hata yaptığında bu hatasını telafi etmek, bu hatayı bir daha yapmamak ve bu hatadan duyduğu üzüntüyü dile getirmek için söylenen kibar ve insani bir harekettir. lakin kişi yaptığı hatayı kabul etmeyip, hatasında devam etmede ısrar ederse bu nazik olmayan bir davranış olur. hata üstüne hataya yapılmaya devam edilir. neticede hoş olmayan durumlar meydana gelebilir. ayrıca özürdilemek, hatayı ve yanlış yaptığını kabul etmek bir erdemliliktir.

0

ozur dilemek yapilan hata sonucu karşıda ki insana bir daha böyle bir sey bir daha yapılmayacak olmasini belirtmek adına insanlar hata yaptığı kişiden özür dilerler. ozur dilemek ile insanlar küçülmez. aslinda erdemli bir davranıştır. olgun insanlar yaptığı hata sonucu hemen özür dilerler. bundan dolayi birşey kaybetmez insan. aksi takdirde karşısındaki insan ona saygı duyar. o da bunu hoş karşılar. sen mesela birine çarpıp geçtin ozur dilemedin. sonra o insan seni kötü bilir. eger çarpıp sonra dönüp kusura bakmayin özür dilerim deyince insan hemen yumuşar. benim kendi düşüncelerim bunlardir. bana katilan insanlar da vardır katilmayan insanlarda vardır. herkesin düşüncesine saygı duyarım duymam da gerekir yani.