1

içinde bulunduğum duruma göre değişir. çoğu zaman kendim konuşmak için müsait olmam ama yazmak için müsaitimdir. ya da karşıdakinin konuşamayacağını bilirsem yazarım kendim müsait olsam bile aramam. ama mesajlara cevap vermeyeceğini, hatta muhtemelen mesajları görmeyeceğini bildiğim birini muhakkak ararım. acil durumlarda da bu gibi etkenleri gözardı edip direkt ararım. yani çok değişken bir durum benim iletişim şeklim.

0

grnelde yazisiyorum ben ya. oyle daha rahatim. ne bileyim, grnclikten gelen bir durum var. konusmayi pek sevmedigim icin de olabilir.

0

ikisini de tercih etmem insanlarla iletişim kurmayı sevmem insanlarla gerektiği kadar görüşürüm fazlasına gerek duymam çünkü gerek yok gereksiz samimiyetlere gerek yok

0

gün içerisinde en çok yazarak konuşmayı tercih ederim ama acil durumlarda telefonla konuşmayı tercih ederim çünkü yazarak mesajın gitmemesi karşıdakinin mesaj yazması ki hele yavaş yazan bir insansa biraz zaman alacak acil konuların telefonda konuşulmaz taraftarıyım genellikle öyle yaparım normalde ama gün içerisinde insanlarla mesajlaşmayı tercih ederim mesajlaşmayı daha çok severim ama tüm acil konularda aramayı tercih ederim çünkü işini daha kolay halledebilirim bu şekilde

0

konuşmayı tercih ederim çünkü yazışırken aynı samimiyeti bulamıyorum

0

ikisi baktığımız zaman benzer gözükse de aslında ayrı kategorilerde incelenmesi gereken durumlardır bazen bir mesaj yazmak çok pratik oluyor bazen her yerde telefonla arayamıyoruz.bundan dolayı mesaj çoğu zaman çok pratik ve kullanışlı bir uygulama olmuştur fakat bazen mesajda anlatmak istediğimiz her şeyi anlatamayabiliyoruz.bazen anlatacağımız şey o kadar uzun oluyor ki yazmaya üşeniyoruz veyahut bazen anlatmak istediğimiz şey duygu yüklü bir cümle olabiliyor ve bazen mesajda bu duyguyu veremiyoruz. arkadaşlarıma da dediğim gibi ve kendim de uyguladım gibi mesajla asla kimseyle tartışmamaya veriyorum zira duyguları yansıtamadığımız için mesajda konuşurken kavga veya görüntüler daha fazla olur karşı taraf sizi mimiklerini göremez ses tarifinizi duyamaz bundan dolayı mesaj yeri geldiği zaman dezavantaja dönüşebiliyor telefonda konuşmak ise hem kaç tarafın sesini duyup bir yandan hasret giderebildiğimiz bir yandan da uzun uzun konuşup derdimizi tasamızı anlatabildiğimiz bir biçimdir ve duygu yüklemelerini sesimizle daha iyi telafuz edebiliyoruz ne anlatacağımız şey ne kadar uzun olursa olsun sıkılmadın anlatabiliyoruz.bu yüzden telefon görüşmesi ve mesaj ayrı kategorilerde incelenmelidir aramakta ne kadar güzel duygu yüklü ve anlatabil temiz daha rahat anlattığımız bir tür olsa da mesajda yeri geldiği zaman pratik daha rahat ve daha eğlenceli bir hal alabiliyor bir düşünsenize sevdiğiniz insanla veyahut sevdiğiniz insanlarla oturup saatlerce telefon başında mesajlaştığınızı bence çok güzel bir şey

0

ben bazen yazmayı tercih ediyorum bazen de telefonla konuşmayı. eğer uzunsa anlatacağım veya önemliyse direk ararım. ya da sorarım müsait misin arayacağım seni diye.. bazen de sesli mesaj gönderirim.

0

ben hem isim hem de konu olarak insan kendini fazla ifade edemez yazarak.o yüzden konuşarak hem konu ile alakalı ise o konu üzerinde konuşur veya kendinizi o şekilde ifade edersiniz o yüzden konuşarak daha hızlı çözüm uretebilirsiniz bence

0

lisedeyken mesajlaşırdık. şimdi üşeniyorum mesaj yazmaya hele ki konu uzunsa hiç yazasım gelmiyor. arayıp anlatmayı tercih ediyorum.

0

normal telefonla anlaşılır şekilde konuşulur bence. insan orda yanlış yazamadığı için doğru olarak kendini anlatır. ve karşıdakinle hem güzel sohbet eder hemde daha anlamlı şekilde konuşmuş olur.

2

telefonla konuşarak anlaşmayı daha çok tercih ederim. çünkü bir insanla yazarak konuştuğumuz zaman onun neyi kastettiğini anlamayabiliriz. duygular, mimikler sonuçta yazarak pek fazla belli olmuyor. ama telefonla konuştuğumuz zaman bir insanın neyi nasıl kastettiğini daha iyi anlayabiliriz.

0

mesaj yazmayı tercih ederim. telefonla konuşmayı pek sevmem

0

telefonla konuşurken aynı anda başka işleri de yapmak neredeyse imkansız ama mesajla konuşurken aynı anda birçok işi daha yapabilirsin elbette bazı zamanlar aramayla da iletişim kurulmalı ancak yazışarak daha kolay bence

0

konusmayi pek sevmem cogublukla mesajlasma whatsapp sagolsun

0

genel olarak sözlü anlaşmayı severim ve daha uygun olduğunu düşünürüm. her zaman vakit bu şekilde uygun olmadığı için yazışmak en güzelidir.

1

yazarak anlaşmak her zaman daha caziptir daha iyi ifade edersin kendini düşünme hakkın var bi kere yani

1

konuşma genelde planlanandan daha fazla zaman alır bu yüzden yazışma daha mantıklı

0

konu uzunsa tabiki konuşmak mesaj yazmakla tam olarak ifade edilemiyor bazen

0

kesinlikle telefonda konuşmayı tercih ederim. tabi bu duruma göre değişir. yazılı iletişim güdüktür. jest ,mimik, ses tonu yoktur ve duyguyu karşı tarafa net bir şekilde geçiremezsiniz. telefon konuşmalarında bu bir tık iyi seviyeye çıkar.

0

telefonla konuşmayı tercih ederim