0

çocuğa vurarak sadece kendini kandırırsın çocuk bundan psikolojik yönde etkilenir ve ileride anne baba dinlemez

0

söz dinlemeyen çocuğu dövmek yerine onu bir şeylerden mahrum bırakarak, tabii bunun korkutarak değil. bir şeyleri onunla mantıklı bir şekilde açıklayarak anlaması sağlanmalı. böylesi hem çocuk için hem de anne baba için daha iyi olacaktır.

0

ben laf dinlemeyen çocukların dövülmesini doğru bulmuyorum.bazı anne ve babalar dayak yemeden anlamıyor diyorlar fakat bu tasvip edilecek bir durum değil.çocuklarla sabırlı bir şelilde anlaşmaya çalışmak ve bu şekilde onları sözünüzü geçirtebilmek de mümkün.bu izlenmesi gereken bir yol.

1

dayak her şeye çözüm değil. çocuklara dayak atılmasına karşıyım ben. zaten çocuk her şeyi kendinde aramalı öğrenmeli.

2

bence çocuğa hiçbir şekilde dayak atılmamalıdır. ki zaten çocuk senin sözünü dinlemiyorsa yanlısı kendinde aramalı insan ben nerede yanlış yaptım da bu çocuk beni dinlemiyor diye.

0

dayağın çocuğa söz dinleteceğini düşünen birine de, böyle düşünmesini engellemek için dayak atılabilir herhalde. çocuklara şiddeti öğretmeyin. büyüyünce kendi çocuğuna da yapacak. hatta bunun bir bazı şeylere çözüm olduğunu düşündüğünden eşine de yapacak. bu böyle böyle ilerliyor, bunu nasıl göremiyorsunuz? en son çare bile denilmemeli, bunları gördükçe tüylerim diken diken oluyor. yapmayın allah aşkına. azı çoğu yoktur dayağın. birine el kaldırmak, birini bu şekilde susturmaya çalışmak, birine bu şekilde söz geçirmeye çalışmak, ona bunu öğretmektir. biraz daha mantıklı düşünün, büyük resmi görün. bunun tartışılması bile yeterince kötü bence.

0

atılır ama yerine göre eğer gerçekten sabrını siniyorsa hic bir seyden anlamıyorsa bir iki hafif yapmasin diye vurmak lazim.

0

çok karşıyım. çocuk öyle eğitilmez. çocuğa ne kadar eğitimli davranırsanız o kadar karşılığını alırsınız. çocuğun her istediğinin de yapılması da kesinlikle yanlış. çünkü bunun sonu ya dayak atmaya gider yada çocuğu geri dönüşülemez bir egoya sahip bir bireye dönüştürür. her şeyin başı eğitim. çocuğa yaptığının yanlış olduğunu farketmesi için psikolojisini bozmayacak şekilde ceza-ödül sistemi uygulanması gerekir. yaptığı yanlışları anlaması açısından bir süre yanlız bırakılıp düşünmesi sağlanabilir ceza sistemi içerisinde, yine yaptığı güzel davranışlar için şımartılmayacak şekil de yaptıklarının mutlaka karşılığının kendisine ulaşabileceğini anlatmak adına da minik minik ödüller verilebilir. ama o çocuğa dayak atarsanız bu onun psikolojısın de yer eder ve bunu hayatında bir çözüm yolu olarak kullanmaya başlayabilir yada kötü birşey yaptığını düşünürse çok pasif bir birey haline gelip sosyalleşme konusunda yetersiz kalabilir. herşeyin fazlası zarar bu çocuk eğitiminde de başrol oynamaktadır.

0

hayır atılmamalıdır ne alaka dayak atınca sözünü dinlicek sanki bence atılmamalı dayak arkadaş gibi olursan çocuğumla zaten seni dinler sevgi göstermek lazim

0

hayır tabi ki dayak çözüm değildir. daha anlayışlı olmak gereklidir.

0

kesinlikle hayır çocuğa dayak atmakta nedir. konuşarak yanlışları anlatılmalıdır

0

ben kesinlikle şiddete karşı olan bir insanım ve asla bunu doğru bulmuyorum çocuk yaramaz olabilir agresif olabilir söz dinlemeyebilir adı üstünde çocuk ama bunu dayakla şiddetle çözemezsiniz söz geçiremiyoruzsanız bunu farklı bir şekilde dile getirin farklı aktivitelerde falan bulunun unutmayınki söz dinlemeyen yaramaz çocuklar anne babaları sevgisinden yoksun olan çocuklardır ve kesinlikle bunu yapmayın hiç tavsiye etmiyorum dayak hiçbir şekilde çözüm olmamalı sizden korkmamalı ben buna çok karşı olan bir insanım ve asla yaptığımı yapacağımı yapabileceğim mi düşünmüyorum

0

atılmamalıdır. ama son çare olarak düşünülebilir. çünkü bazen gerçekten insan sabredemiyor.