0

eskiyen şeyin türüne bağlı. satılınca para edecek birşey ise satarım. çevreye zararı olacaksa geri dönüşüme bırakırım. hiç bir faydası yoksa atarım çöpe. örnek eski sevgilim

0

eskiyen şeye bağlı bence. sevgilim doğum günümde bana gül buketi hediye etmişti.onlara elimden geldiğince baktım bakmaya çalıştım güzel bir şekilde kurudular. sonra internette bunları nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm. bir mağazadan iç aralığı geniş olan bir çerçeve aldım kuruyan güllerii içine kodym yapraklarını da çerçevenin içine ekledim. artıdan aldığım birkaç bir şeyleride ekleyip odama astım. mükemmel bir görüntü sağladı. tabi buna eskimek sıfatına koyarsak :)

0

ihtiyaci plan insanlara veriyorum.. ya da satiyorum

0

eğer atılmayacak işe yarayacak bir şeyse tabiki değerlendiririm ama kullanılmayacak kadar eskiyse o zaman atarım tasarruf cidden önemlidir .

0

eğer değerlendirmesi gereken bir şey varsa değerlendirirm ama ya işime yaramıyorsun ya o şeyden hiçbir şey olmuyorsa kesinlikle çöpe atarım ama eğer değerlendire biliyorsan tabii ki de onu çok farklı bir hale getirip kullanırım eğer hatırası olan bir şeyse saklarım asla çöpe atmam.

0

herhangi bir eşya istediği zaman çöpe atmıyorum ben değerlendiriyorum normalde yani atılacak eşyalar atılmayacak eşya var yani benim o eşyadan kullanılacak halde olduğu sürece asla çöpe atmam ve değerlendiririm hatta mesela bazen elbiseler yırtılıyor ve artık giyilmiyor onları temizleyıp yırtılmamış yerlerini dikip toz almak için bez yapıyorum cam silmek için yani normalde eşyam eskidiğinde değerlendirmeyi de biliyorum.

0

yani bir eşyanın eskimesi onun çöpe atılacağı anlamına gelmemeleli. ben şahsen eskiyen eşyalarımı hemen atmam. bir de eşyadan eşyaya göre değişir bu durum. ben çöpe atılmasından yana değilim. ben öyle eski eşyalarımı , kullandım ki çok yararlı oldu. illaki bir şeyde lazım oluyor. eski bavulum vardı. bir kaç kez kullanmıştım. zamanla eskidi . ama daha sonra yurtdışına o bavulumu hazırladım. bazen işimize çok yarayabilir eski eşyalar , deyip geçmeyelim.

0

neyin eksildiğine baglidir. artık hiç birşikilde kullanılmayacaksa atmaktan baska care yok.

0

aslında ne olduğuna baglı ama cogunluk atarım

0

tabiki öncelikle değerlendirmeye çalışırım ama baktım olmuyor başkasının ihtiyacı varsa ona veririm alınmazsa da tabiki ya yakarım ya da çöpe atarım

0

değerlendirmeye çalışırım olmazsa atarım başka işe yaramıyorsa çöpe gider

0

ben gercekden gönülden soyluyorum bunu.üzerimdekinin veya evdeki eşyanin eskimesi söz konusu deil bir kişi gercekden ihtiyaci varsa tabiki üzerimdekini veririm.eger evinde biside yoksa gercekden zor durumdaysa o konuda bile yardımcı olurum bende.biz böyle yetiştik.

1

yok kolay kolay elde etmiyoruz ki hemen atalım illaki öncelikli olarak değerlendirmeye çalışırım kotum eskise şort yaparım, kıyafetleri dışarda giyemezsem evde giyerim.ufak tefek tadilatlarla değişik şekillerde kullanabilirim eşyaları da boya cila işlemeleri ile değerlendirebiliriz.bir çok ürün ise geri dönüşüm yolu ile kullanışlı birer parça haline gelebiliyor tasarruf yapma devrindeyiz bu aralar.

0

eskimesini bile beklemiyorum bazen. çöpe atıyorum. çok büyük israf bunun farkındayım ama kendimi durduramıyorum. sürekli fazla bulduğum şeyleri çöpe atıyorum.

0

eger degerlendirebilecegim bir alan varsa degerlendirme yoluna gidiyorum ilk. ama artik şafti kaymis seyleri atiyorum.

0

çoğu zaman eskiyen şeyleri atarım ama bazen onla ilgili bir fikir geldiyse değerlendiririm.